Tips & Tricks

Unik gel-olja för mjukare vinterhud

Upptäck en helt unik produkt i sitt slag! Bio-Oil Gel är en återfuktande gel med en hög andel olja och naturligt mjukgörande ämnen. Den värmande formulan sjunker snabbt in i huden och gör den ljuvligt len.

Bio-oil är nog främst kända för sina världsledande produkter mot ärr och bristningar. Deras hudförbättrande hudvårdsolja är vi nog många som kommit i kontakt med i samband med graviditet.

För första gången på 30 år, efter många år av forskning, har nu en ny produkt från Bio-Oil lanserats. Bio- Oil Gel (129 kr/100 ml) är en djupt återfuktande gel-olja som vänder sig till personer med mycket torr, torra partier eller bara i behov av extra fukt (vem är inte det?).

Det som gör denna gel-olja så unik är kombinationen av gelkonsistensen och känslan av en olja. En gel eller vanlig hudlotion känns vanligtvis kall mot huden på grund av det höga vatteninnehållet, medan Bio-Oil Gel ger en behagligt värmande känsla när den masseras in i huden. Det beror på sammansättningen av 87 % olja och endast 3 % vatten. Utöver detta innehåller den 10 % återfuktande ämnen så som sheasmör.

Bio-Oil Gel kan användas över hela kroppen och är perfekt för daglig användning, inte minst under vintern då alla behöver extra mycket fukt. Smörj in armbågar, knän, händer, fötter – ja var än du är i behov av återfuktning.

Den ljuvliga rosa formulan har en diskret doft och smälter in i huden utan att kladda. Eftersom den är så dryg behöver du bara en liten mängd för hela kroppen. Vi som har haft förmånen att testa kan intyga att den är i det närmaste beroendeframkallande!

Du hittar Bio-Oil Gel hos många apotek, Åhléns samt Life-butikerna.

3 snabba med Bio-Oil Gel

  • Hudälskande ingredienser
    Den rosa gelen innehåller 87 % olja, 10 % mjukgörande ämnen som sheasmör, lanolin och karbamid och endast 3 % vatten.
  • Ljuvlig konsistens
    Den ser ut som en gel men känns som en värmande olja på huden, på grund av det låga vatteninnehållet.
  • Effektiv mjukgörare
    Använd den över hela kroppen för att få en len, återfuktad hud utan torrhet och fnas.


Glossybox

Glossybox

Skribent och expert