Tips & Tricks

Mjuka läppar hela vintern

Vintern kan vara en påfrestande tid för läpparna med torrhet och fnas. Carmex klassiska lipbalm återfuktar, lindrar och håller dina läppar mjuka och smidiga hela vintern.

Vintertid innebär för många torra, fnasiga läppar. Det är den kalla temperaturen och vinden ute i kombination med torr inomhusluft som gör att läpparna stramar och förlorar fukt. Huden på läpparna är känsligare än annan hud och producerar inte fett, därför behöver vi tillsätta det utifrån för att behålla smidigheten.


Tips! Carmex klassiska läppbalsam kan dessutom användas som highlighter och för att vårda torra nagelband.

 

Vårt bästa tips för att hålla borta fnas och torrhet är använda en fuktgivande läpprodukt regelbundet. Tänk också på att inte slicka på läpparna när de känns torra, eftersom saliv är uttorkande och riskerar att förvärra situationen. Om du befinner dig utomhus i vinterblåst, dra upp halsduken över läpparna för att skydda dem mot vind och kyla. Ha alltid ett läppbalsam eller cerat lättillgängligt i fickan för att snabbt kunna återfukta läpparna när du behöver!

Den här månaden får några glossies testa Carmex Classic Burk (29 kr/7,5 g) som är den ikoniska burken med gula locket. Denna klassiker har hyllats av skönhetsexperter och rekommenderats av farmaceuter i decennier.

Klicka här för chansen att upptäcka produkten* i månadens Glossybox!

*Innehållet i boxarna varierar baserat på hur du fyller i din skönhetsprofil.

Text Stina LjungmarkGlossybox

Glossybox

Skribent och expert