Tips & Tricks

Skapa din unika doft med layering

Vinterns hetaste parfymtrend är layering. Genom att applicera två eller er parfymer kan du skapa din egen unika doft. Alyssa Ashleys väldoftande trio är perfekt för ändamålet.

Personliga dofter är den hetaste trenden just nu. Med layering, det vill säga att applicera flera dofter lager på lager, kan du bli din egen parfymör och ta fram din signaturdoft. Det finns inga regler när det kommer till layering, men enklast är att börja med två dofter. Börja med den tyngsta först när du applicerar, för att inte dölja doften av den lättare parfymen. Du kan både kombinera dofter som är lika och olika, för att skapa unika kombinationer.

Dofthuset Alyssa Ashley har ikoniska Musk och White Musk i sin Classic Line. Fizzy, CocoVanilla samt Purple Elixir (199 kr/25 ml) ingår tillsammans med Green Tea och Vanilla i deras Contemporary Line. Dofterna fungerar utmärkt att använda ensamma eller genom oändliga kombinationer, bara fantasin sätter gränser.

I förra månadens box fick några glossies tre härliga parfymprover från Alyssa Ashley, perfekta för att skapa din unika doft för varje tillfälle!

1. CocoVanilla ger en känsla av sommar! Karibisk kokosnöt och vaniljblomma öppnar doften tillsammans med en cocktail av exotiska frukter. Tropiska blommor, såsom heliotrop och tahitisk gardenia utgör dess hjärta och karamell, vit ambra och vanilj avslutar doften.

2. Fizzy är en feminin och sprudlande fräsch doft, lekfull och magisk med en sensuell touch. Den öppnar med bergamott och apelsinblomma. I det blommiga hjärtat hittar vi jasmin, ros, kaprifol och pelargon. Doften avrundas med vanilj, bärnsten och mysk.

3. Purple Elixir är en förförisk doft, byggd kring ett hjärta av apelsinblomma och jasmin blandat med kryddig anis och fräscha citrusnoter. De avslutande noterna med kashmirträ och mysken visar en mörkare, mer passionerad sida.

 

Text Stina LjungmarkGlossybox

Glossybox

Skribent och expert