Tips & Tricks

Recipe for men: skandinavisk hudvård för män

Logisk hudvård – det är grunden bakom det svenska varumärket Recipe for men. Ett lättbegripligt och ärligt koncept, vars produkter uppfyller mäns verkliga hudvårdsbehov. För grundaren Jesper Rönnbäck började allt i skidbacken för snart tjugo år sedan.


Julklappstips! Med koden RFM-BOX får du 25 % rabatt på dina favoriter från Recipe for men när du handlar på lyko.se. Gäller t.o.m. 2020-03-31. Klicka här!

Hej, Jesper! Hur föddes idén till Recipe for men?
– Vi var fyra killar som träffades genom skidåkningen – och det var i den miljön idén först uppstod. Långa dagar ute i kylan fick oss att börja fundera över det här med manlig hudvård som det då, i början av 2000-talet, börjat talas mycket om i media. Vi blev nyfikna på att skapa egna produkter. Hösten 2002 började vi skissa på caset och två år senare lanserades Recipe for men.

Vad utmärker Recipe for men från andra varumärken?
– Recipe for men är en av pionjärerna inom manlig hudvård, och vi har lärt oss mycket under resans gång. Vår inspiration kommer alltid från våra kunder och våra produkter skapas för att möta mäns verkliga behov. Det kan låta självklart, men faktum är att vår bransch är världsmästare på att skapa behov som egentligen inte finns. Vi eftersträvar alltid att ligga i framkant av forskningen och jobbar med en erfaren utvecklingsavdelning med åtta kemister. Samtidigt har vi en ärlig och ödmjuk approach och undviker att utlova alltför fagra löften.

Era produkter är anpassade för vårt nordiska klimat. Berätta mer!
– Alla produkter testas i Sverige med det skandinaviska klimatet som utgångs- punkt. Våra långa vintrar är påfrestande för huden och kräver mer återfuktning än vad många andra varumärken kan erbjuda. Våra produkter är skyddande, mjukgörande och återfuktande utan att varken lämna en fet känsla eller täppa till porer.

Vilken produkt är viktigast att använda under vintern?
– En återfuktande ansiktskräm är viktigast! Vi rekommenderar Facial Moisturizer eller Facial Moisturizer+, beroende på vilken hudtyp du har. Facial Moisturizer passar alla hudtyper, medan Facial Moisturizer+ är ultimat för dig med torr hud, som vistas mycket utomhus eller är aktiv och därför duschar oftare.

Utöver Recipe for men så har ni även två underlinjer som heter Raw Naturals och C/O Recipe for men. Berätta mer!
– Raw Naturals är en modern hudvårdsserie som genomsyras av en naturlig profil i allt ifrån processer till innehåll och förpackningsdesign. Märket bygger på miljömedvetenhet och lokal produktion i kombination med en genuin småskalighet. När vi utvecklade Raw Naturals utgick vi från tanken om ett mikrobryggeri för hudvård.

Apoteksserien C/O Recipe for men är särskilt utvecklad för känslig hud och säljs enbart på apotek. Produkternas formuleringar bygger på beprövade ingredienser med väldokumenterad effekt, och vi använder minimalt med färgämnen och parfym.

Slutligen, vilken är din personliga favorit i sortimentet?
– Vår Antiperspirant Deodorant är bäst på marknaden, om jag får säga det själv.Glossybox

Glossybox

Skribent och expert