Tips & Tricks

Wood Pour Femme: en doft för dygnets alla timmar

Det lekfulla varumärket Dsquared2 mixar italiensk design och kanadensiska symboler. I den nya doften Wood Pour Femme möter träiga toner friska frukter – perfekt att bära dag som natt!

Dean och Dan Caten hör till modevärldens mest hängivna och mest excentriska personligheter. De är kända för att anordna extravaganta modevisningar och många kändisar kan räknas till fanskaran. Tvillingbröderna föddes i Toronto, Kanada, och började sin karriär på Parsons designskola i New York 1984. Åtta år senare flyttade den kanadensiska duon till Italien med sikte på att bygga ett varumärke. Efter att ha samarbetat med några av Italiens mest berömda modehus presenterade duon 1995 sin första herrkollektion under varumärket Dsquared2.

“Friska, fruktiga noter från Italien möter den kanadensiska skogen”

Filosofin bakom Dsquared2 är en vild blandning av kanadensisk ikonografi, italiensk design och en stor dos lekfullhet. Kollektionerna utmärker sig genom kontraster: sportigt och glamoröst, avslappnat och extravagant, maskulint och feminint. Dean och Dan Caten delar sin tid mellan London och Milano. Ett av varumärkets motton är därför ”born in Canada, living in London, made in Italy”

I månadens box får några glossies testa Wood Pour Femme Eau de Toilette (525 kr/ 30 ml) från Dsquared2. Den nylanserade doften är skapad med inspiration från trä och dess karaktär; kraftfull och pålitlig med en komplex struktur som gör det unikt och oimiterbart.

Wood Pour Femme är modern och lekfull. Den öppnar med glädje och livskraft av mandarin från Sicilien och hallonblad. Det ultrafeminina hjärtat består av dyrbara och förföriska blomster som jasmin, liljekonvalj och magnolia. Basen ger en tydlig och varm karaktär till doften med ljusa träslag och ceder. Genom att blanda friska, fruktiga noter från Italien med den kanadensiska skogens oändlighet speglar doften varumärkets identitet.

Konceptet och inspirationen bakom doften tillsammans med den fantastiska doften får oss att vilja ta oss an helgens äventyr. Den passar lika bra att bära till förmiddagens brunch som till kvällens festligheter. Det mindre doftprovet, som några får i sin Glossybox, är perfekt för att bära med i handväskan och bättra på under dagen!

Beställ månadens GLOSSYBOX för chansen att testa produkten!

*En prenumeration kostar 159 kr/månad. 

Text Stina LjungmarkGlossybox

Glossybox

Skribent och expert