Tips & Tricks

Hudvård med mineraliserande källvatten

Bild: Pinterest

Hudvård berikad med termiskt källvatten hjälper till att stärka hudens barriär. Det unika källvattnet som är stjärningrediensen i VICHYs produkter återfinns så klart i höstens spännande nylanseringar med miceller!

Mineraler är superviktiga för hela vår kropp – inte minst huden. Mineraler hjälper huden att balansera pH-nivåerna samtidigt som de spelar en stor roll i cellstrukturen. Hudvård berikad med mineraliserande källvatten från Vichy hjälper till att skydda hudens barriär. Genom att tillföra mineralvatten stärks huden och den blir mer motståndskraftig mot yttre angrepp. För att hjälpa huden att fungera så bra som möjligt är det viktigt att huden är tillräckligt återfuktad, men också att mineralnivåerna hålls på den optimala nivån för att kunna stå emot yttre skadlig påverkan från föroreningar, rökning och UV-skador.

Produkterna kombinerar kraften från det fantastiska vulkanvattnet med modern micellärteknologi.

Allt handlar i grunden om kemi. Det har visat sig att järn stöder syresättande celler, vilket gör att de kan producera enzymer som drar fördelar av andra viktiga vitaminer och mineraler. Litium och svavel är naturligt lugnande medan kalium och natrium fungerar tillsammans för att reglera cellernas vattennivåer och förhindra uttorkning. Kisel och magnesium hjälper till att bevara hudens struktur. Alla VICHYs produkter har formulerats med termiskt källvatten med mineraler, vilket innebär att huden får möjlighet att absorbera ännu mer av den här viktiga ingrediensen. Naturligt förekommande mineraliserat termiskt vatten är otroligt koncentrerat, varje liter innehåller över fem gram mineraler. I höst lanserar VICHY två nya spännande produkter som kombinerar kraften från det magiska vulkanvattnet med modern micellärteknologi, där molekyler drar till sig smuts på huden likt en magnet.

 

Mineral Micellar Water (159 kr/200 ml) är ett återfuktande micellärt rengöringsvatten som effektivt rengör huden utan att torka ut den. Makeup, föroreningar och överskottssebum avlägsnas skonsamt från ansikte och ögon i ett steg. Formulan är berikad med bland annat Vichyvatten och panthenol, som gör att huden ser hälsosam ut och upplevs ha fått ny energi. Den milt rengörande formulan är särskilt utvecklad för att passa känslig hud och ögon.

Mineral Micellar Milk (159 kr/200 ml) är en kombination av micellärvatten och rengöringsmjölk. Den silkesmjuka konsistensen återfuktar torr hud samtidigt som den effektivt tar bort föroreningar och makeup från ansiktet och ögonområdet.

Några glossies får Mineral Micellar Water i månadens Glossybox! Produkten är perfekt för skonsam, daglig rengöring av huden. Fukta en bomullsrondell och svep för ansikte och ögon. Gnugga inte utan låt långsamt formulan lösa upp orenheter och sminkrester.

Klicka hem månadens GLOSSYBOX för chansen att testa produkten!

*En prenumeration på Glossybox kostar 159 kr/månad.Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...