Tips & Tricks

Därför ska du inkludera en toner i din hudvårdsrutin

”Varför ska jag inkludera toner i min hudvårdsrutin?”


Rengöringslotion, ansiktsvatten, skrubb, serum, syror och sheetmasks.
Det är inte alltid enkelt att hitta rätt i hudvårdsdjungeln. En ansiktstoner är dock ett säkert kort som gärna får ta plats i badrumshyllan året runt. Under höst och vinter kan det vara bra att använda sig av en återfuktande toner som ger huden lite extra välbehövlig kärlek.

I månadens GLOSSYBOX (klick!) får alla glossies Hydrating Face Toner från CONTEXT. Denna godbit prisas av hudvårdsälskare- och experter världen över och har dessutom utsetts till en av årets bästa produkter inom kategorin av det digitala magasinet Byrdie. Så här skriver magasinet om produkten:

”This citrus-scented formula from Context, a cool millennial-minded brand, will make you fall in love with toner all over again. Its watery texture sinks into the skin, hydrating it deeply. Depending on how dry your skin feels, you can follow up with a moisturizer or facial oil. Don’t be surprised if your skin starts to crave the light, invigorating scent and cooling effect at the end of a long day.”

Hydrating Face Toner rengör, lugnar och återfuktar din hud på djupet. Att använda sig av en toner är superbra för dig med blandhud då den rengör porer, tar bort smuts och lämnar huden ännu renare. Mindre smuts betyder ofta färre kvisslor och blemmor.

 Tonern hjälper dessutom din hud att absorbera efterföljande hudvårdsprodukter mer effektivt. Om du använder en toner innan din ansiktskräm bidrar den alltså till att huden tar upp ännu mer fukt från krämen. Hur bra?

Använd tonern två gånger dagligen: morgon och kväll, efter din vanliga ansiktsrengöring. Produkten bidrar då till att balansera hudens naturliga pH-balans som annars kan rubbas av din rengöring (särskilt nu under hösten!). Applicera en liten mängd på en bomullspad och stryk försiktigt över ansikte och hals. Produkten ska inte tvättas bort.

Vi älskar att starta och avsluta dagen med Hydrating Face Toner – den härligt uppfriskande doften av apelsin- och mandarinskal är ytterligare ett plus som får oss att längta efter vår hudvårdsrutin.

Upptäck Hydrating Face Toner och resten av de spännande produkterna i månadens GLOSSYBOX. Klicka hem boxen för endast 159 kronor. Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...