Tips & Tricks

Skandinavisk formula för sköna händer 

Brukar dina händer bli torra och nariga under hösten? Neutrogenas handkräm är utvecklad för det skandinaviska klimatet och gör händerna underbart mjuka och lena.

Norweigan Formula Concentrated Hand Cream Scented (45 kr/50 ml) från Neutrogena är räddningen för torra händer. Den välkända Norweigan Formula-serien togs fram med inspiration från det hårda skandinaviska vädret. Om du har torra händer behöver du verkligen denna handkräm i ditt liv!

Vi listar våra bästa tips för torra händer här nedan!

1. Tvätta händerna med en mjukgörande tvål. Välj noga med vad du tvättar händerna med och satsa på en tvål som innehåller mjukgörande ingredienser  som sheasmör, olivolja eller aloe vera. Genom att göra det kan du undvika att tvålen torkar ut händerna från deras naturliga oljor.

2. Tvätta händerna i ljummet vatten. Det kan vara skönt med varmt vatten när det är kallt ute, men det torkar ut huden. Försök att tvätta händerna i ljummet vatten istället.

3. Smörj in händerna efter varje handtvätt. Att tvätta händerna regelbundet är såklart bra under vintern för att hålla bakterier borta, men det kan torka ut huden. Försök smörj in händerna efter varje tvätt, gärna med Neutrogena Norwegian Formula Concentrated Hand Cream Scented.

4. Smörj in händerna minst två gånger per dag – och gärna oftare! Applicera handkräm på morgonen efter att du tvättat händerna och på kvällen innan du går och lägger dig samt varje gång händerna känns torra under dagen. Satsa gärna på en handkräm med mjukgörande ämnen som glycerin.

5. Skydda händerna! När du handdiskar eller när du städar och använder starkare rengöringsmedel är det viktigt att använda diskhandskar så att du inte torkar ut händerna. Bär även värmande handskar eller vantar när du är utomhus på hösten och vintern för att skydda huden mot vind och kyla.

6. Exfoliera händerna från döda hudceller en gång i veckan. Peeling gör händerna lenare och hjälper handkrämen att lättare absorberas. Använd en kroppsskrubb eller tillverka en själv med lika delar socker och olivolja. Fukta händerna med ljummet vatten och massera in små mängder av skrubben i cirkelrörelser. Skölj av och smörj in händerna med den vårdande Norweigan Formula Concentrated Hand Cream Scented från Neutrogena.

7. Unna dina händer en ordentlig fuktboost! För att få extra mjuka och smidiga händer kan du smörja in dem med en riklig mängd Neutrogena Norwegian Formula Concentrated Hand Cream Scented innan du går och lägger dig. Trä på ett bomullshandskar och sov med dem på. Detta kommer hjälpa handkrämen att verkligen tränga in i huden och motverka torrhet. Vakna med mjuka och smidiga händer!

Text Louice Tapper FlorénOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...