Tips & Tricks

5 användningsområden för Eucerin Aquaphor

Torr och känslig hud? Du är inte ensam. Skydda huden med den smarta allround-salvan från Eucerin. Denna Glossy-favorit är ett absolut måste i höst!

Visste du att 50 procent av den europeiska befolkningen har en känslig hud? En känslig hud kännetecknas av att skyddsbarriären har skadats och försämrats. Detta betyder att den enklare släpper igenom ämnen som kan irritera huden, till exempel bakterier, kemiska ämnen och allergener. Vanliga problem är hud som flagnar, svullnad, rodnad samt att det känns strävt och stramt. Huden är kroppens största organ och dess främsta syfte är att skydda kroppen. Men ibland behöver den lite hjälp på traven – här kommer universal gelsalvan Aquaphor Soothing Skin Balm från Eucerin in.

Den fungerar som SOS-vård till torr, irriterad och sprucken hud. Det som gör salvan unik är att den är formulerad med endast sju ingredienser och helt utan vatten. Stjärningredienserna är glycerin och pantenol. Glycerin återfuktar effektivt och binder in fukten i huden medan pantenol påskyndar återbildningen och stödjer hudens naturliga reparationsprocess.

Aquapor Soothing Skin Balm hjälper inte bara huden att reparera sig själv, den bildar även en skyddsbarriär som stödjer den naturliga överföringen av vattenånga och syre till och från huden, vilket gör att huden kan ”andas” och stärker dess naturliga skyddsbarriär. Produkten har nu fått en ny, uppdaterad design men innehållet är detsamma och lika effektivt som tidigare. Den kommer numera även i två storlekar; 220 ml och en praktiskt mindre variant på 45 ml som är perfekt för handväskan (rek.pris: 189 kr/220 ml samt 89 kr/45 ml).

Aquaphor Soothing Skin Balm är särskilt utvecklad för att passa känslig hud och kan användas av alla, även barn från och med 3 månaders ålder. Perfekt på torra bebiskinder och förebygger blöjeksem. En räddare i nöden för hela familjen! Den är dermatologiskt och kliniskt testad och täpper inte igen porerna. Senast den var med i Glossybox fick den toppbetyg – hela 88 procent uppgav att de skulle rekommendera produkten till en vän!

Tips! 5 användningsområden för Eucerin Aquaphor

1. Aquaphor Soothing Skin Balm är perfekt för att vårda och återfukta torr samt irriterad hud på till exempel händerna, mellan fingrarna och på armbågarna. Ha den i handväskan för att enkelt kunna applicera när du behöver. Den rika salvan är perfekt som en handcreme på natten!

2. Applicera som en vårdande produkt på nagelbanden. Massera in Aquaphor Soothing Skin Balm minst en gång per dag och upplev mjuka och hela nagelband inom kort!

3. Har du nyligen fått ett lättare brännsår, en solskada eller gjort en laserbehandling som gjort huden extra känslig? Använd Aquaphor Soothing Skin Balm på berört område för att lugna huden.

4. Aquaphor Soothing Skin Balm kan även användas för att hjälpa och vårda hudpartier i ansiktet som är extra torra. Massera in en liten mängd på berörda områden precis innan du går och lägger dig.

5. Har du envisa hälsprickor som aldrig tycks försvinna? Lösningen kan vara Aquaphor Soothing Skin Balm. Massera in salvan på hälsprickorna samt på andra torra partier på fötterna på kvällen och ta på dig ett par bomullsstrumpor. Sov med strumpor på och låt produkten verka under natten.

 

Text Louice Tapper FlorénGlossybox

Glossybox

Skribent och expert