Tips & Tricks

Magiska miceller: Revolutionerande rengöring

 

Micellärt vatten har revolutionerat vår rutin och vi älskar produkterna från NIVEA MicellAIR! Men hur fungerar det egentligen? Läs om vetenskapen bakom miceller och hur de skonsamt avlägsnar smuts och makeup.

 

Micellärt vatten tycks vara på alla skönhetsexperters läppar. Denna milda men effektiva rengöring som snabbt tvättar bort vattenfast makeup med några enkla svepande rörelser. Att rengöringen fungerar så effektivt har en vetenskaplig förklaring. Miceller är mikroskopiskt små molekyler som är både ”vattenälskande” (hydrofila) och ”fettälskande” (lipofila).

Likt en magnet fäster smutsen på bomullspaden som används tillsammans med det micellära vattnet.

Den här egenskapen gör att de kan avlägsna både vattenlöslig och fettlöslig smuts. I vetenskapliga termer attraherar och binder micellens ”fettälskande” centrum oljeliknande smutspartiklar. Smutspartiklarna kapslas in, så att orenheterna enkelt kan avlägsnas utan att du behöver gnugga eller orsaka irritation. Likt en magnet fäster smutsen på bomullspaden som används tillsammans med det micellära vattnet.

Vi kan inte få nog av de effektiva produkterna från NIVEA MicellAIR som skonsamt men effektivt rengör huden och samtidigt återfuktar. Formulan med högkvalitativa ingredienser gör att huden kan andas och den hjälper även till att förebygga irritationer och rodnad.

Det micellära vattnet från NIVEA har skapats med dina ögonfransar i åtanke. Du behöver därför inte gnugga eller skölja ögonen och den skonsamma sammansättningen vårdar fransarna. Några glossies testa en av dessa nya favoriter i månadens GLOSSYBOX!

1. NIVEA MicellAIR Expert (49 kr/200 ml) är en ansiktsrengöring med micellärteknologi, torroljor och svart te-extrakt. Sminkborttagningen rengör behagligt huden på alla områden i ansiktet ansikte, ögon och läppar. Håll ögonen stängda och stryk varsamt över huden med en bomullspad. Den fungerar återfuktande och behöver inte sköljas av.

2. NIVEA MicellAIR Expert Eye Make-Up Remover (59 kr/125 ml) avlägsnar effektivt vattenfast mascara och ögonmakeup. Den innehåller en innovativ formula som består av en oljefas och en vattenfas med micellärvatten och svart te-extrakt. Skaka väl före användning, applicera på bomullsrondell och svep försiktigt över stängda ögon.

3. NIVEA MicellAIR Expert Wipes (55 kr/20 st) är rengöringsservetter som effektivt och skonsamt tar bort smuts och makeup. Servetterna innehåller micellärteknologi, torroljor och svart te-extrakt som rengör ansikte, ögon och läppar samtidigt som huden återfuktas. Håll ögonen stängda och svep över hela ansiktet. Perfekta för resan!

UPPTÄCK MÅNADENS GLOSSYBOX

Text Stina LjungmarkGlossybox

Glossybox

Skribent och expert