Tips & Tricks

Återfukta huden med stärkande ceramider

Fuktboosta med stärkande ceramider


Skonsam men effektiv hudvård – det är
CeraVe. Produkterna verkar effektivt för att mjukgöra och återfukta med hjälp av ceramider, en av hudens egna byggstenar. Visste du att den yttersta delen av överhuden består till 50 procent av ceramider? Dessa lipider är en viktig byggsten i hudens skyddande barriär. Om du har brist på ceramider får huden svårare att bevara sin naturliga fuktnivå och huden blir torr och irriterad. Här har även åldern en betydande roll – med tiden minskar mängden ceramider i huden.

Om du har brist på ceramider får huden svårare att bevara sin naturliga fuktnivå.


Nyligen lanserade det amerikanska hudvårdsmärket CeraVe i Sverige. CeraVe grundades efter att forskare insåg sambandet mellan ett lågt ceramidinnehåll och torr hud. Därför tog de fram denna serie med hudvårdsprodukter som hjälper till att stärka hudbarriären. Tack vare den unika formuleringen med tre olika ceramider och hyaluronsyra kan produkterna stärka barriären och hålla kvar fukt i huden.

CeraVe har som främsta fokus att erbjuda effektiva men samtidigt skonsamma produkter. Därför är samtliga formuleringar utan parfym och innehåller endast det antal ingredienser som är absolut nödvändigt. Dessutom har de kunnat hålla fettinnehållet lågt så att produkterna är mjukgörande utan att vara klibbiga eller svåra att smörja in.

Produkterna har utvecklats enligt en speciell MVE-teknologi, ett revolutionerande formuleringssystem som ger en löpande frigöring av återfuktande ingredienser i upp till 24 timmar. Resultatet blir en hud som håller sig mjuk och smidig hela dagen. För att CeraVes produkter inte ska irritera känslig hud är hela deras serie parfymfri. Genom att förse huden med ämnen som finns naturligt kan CeraVes produkter hjälpa till att göra den både lenare och vackrare.

I månadens Glossybox får några testa ett kit från CeraVe! Hydrating Cleanser (99 kr/236 ml) rengör huden effektivt från orenheter och oljor utan att varken torka ut eller skada hudbarriären. Den täpper inte igen porerna och passar alla hudtyper men är särskilt utformad för torr hy. Massera in på fuktig hud och skölj av.

Moisturising Lotion (119 kr/239 ml) är en lätt, fuktgivande lotion som har utvecklats för torr till mycket torr hud. Med hjälp av MVE-teknologin återfuktar den huden i upp till 24 timmar. Applicera dagligen eller när du känner att du behöver extra fukt. Båda produkterna verkar stärkande och återfuktande med hjälp av tre essentiella ceramider och hyaluronsyra. De är dessutom parfymfria och kan användas både på kroppen och i ansiktet. Du hittar produkterna från CeraVe på apotek och Åhléns.

UPPTÄCK MÅNADENS GLOSSYBOX

 

 

 

 

 

 

Text Louice Tapper FlorénOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...