Tips & Tricks

Skönhet från den italienska trädgården

Ekologisk skönhet från den italienska trädgården

De ekologiskt certifierade och veganska produkterna från N.A.E. är skapade med inspiration från den italienska örtläkekonsten. Vad din hud än behöver så växer det i deras italienska trädgård.

Dröm dig bort till den italienska landsbygden med N.A.E. Naturale Antica Erboristeria. Njut av produkter med ljuvliga dofter av fikon, hibiskus och rosmarin. Sortimentet doftar inte bara fantastiskt, produkterna är även fulla av vårdande och återfuktande ingredienser. Minst 97 procent av innehållet har naturligt ursprung och formulan är helt vegansk. Serien är dessutom ekologisk certifierad av ECOCERT.

Njut av produkter med ljuvliga dofter av fikon, hibiskus och rosmarin.

När N.A.E utvecklar en produkt utgår de alltid från genuina recept från den italienska örtläkekonsten. I samband med att några glossies får duschgelerna Idratazione och Freschezza i månadens box gör vi en djupdykning i allt det goda och nyttiga som de innehåller. Upptäck även serien Delicatezza, som passar särskilt bra för dig med känslig hud.

Idratazione – återfuktande shower gel formulerad med ekologisk fikon och hibiskusextrakt. Fikon är ansedd som en av de äldsta frukterna som traditionellt använts för sina antiinflammatoriska samt lugnande egenskaper. Fikon har även möjlighet till att återfukta huden och skydda den från fria radikaler. Hibiskus återfuktar och piggar upp huden.

Freschezza – shower gel som ger en uppfräschande känsla med hjälp av ekologisk timjan och rosmarin. Timjan är rik på eteriska oljor som renar huden effektivt och minskar oljeproduktionen i huden. Rosmarin är en ört som upptäcktes redan på romartiden. Den har stärkande samt renande egenskaper och används i både hud- och hårvård. Dessutom hjälper den huden att revitalisera sig själv.

Delicatezza – lugnande shower gel med ekologisk apelsinblomma och aloe vera för känslig hy. Nerolioljan som framställs från apelsinblomman blev populär under 1600-talet efter att franska kungligheten Anne Marie använde den och har sedan dess varit en populär ingrediens i produkter för känslig hy. Den är välkänd för att mjukgöra och lugna även den mest känsliga huden. Aloe vera med sina anti-inflammatoriska, läkande och återfuktande egenskaper har använts i allt från hudvård till kosttillskott i tusentals år. Bland annat är den mångas ”go to”-produkt vid lindring av lättare brännskador.

 

Bli en glossie du med – klicka här! 💋


*En prenumeration på Glossybox kostar 159 kr/månad.

 

Text: Louice Tapper Florén & Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...