Tips & Tricks

Höstfin manikyr: Vi tog ett snack med Beatrice Gull från Depend!

”Grunden är A och O för att nagellacket ska hålla”

Vad är egentligen hemligheten bakom fina naglar? Beatrice Gull, expert på Depend, vet ALLT om hur man fixar en lyckad manikyr.

Hur får man egentligen nagellacket att hålla länge? Det svenska skönhetsvarumärket Depend är experter på naglar. I deras sortiment finns en bredd av produkter som vårdar, stärker och skyddar naglarna. Men även en uppsjö av färgade nagellack. Lacksystemet 7day passar dig som prioriterar ett nagellack med superglans, högklassig hållbarhet och gelkänsla. Serien består av en rengöring, ett baslack och ett topplack samt nagellack i fler än femtio färger. Oavsett om du föredrar diskreta pasteller, intensiva färger eller dova, mörka kulörer finns det något för dig. GLOSSYBOX har tagit ett nagelsnack med deras pressansvarige Beatrice Gull som har svaret på hur man får till den perfekta manikyren hemma.

Beatrice, många glossies undrar vad de ska göra för att nagellacket ska hålla sig fint mer än en dag. Vad gör de för fel?
– Grunden är A och O, samt att lacka i tunna lager. När jag säger grunden så är det viktigt att använda nagelbandspeeling en gång i veckan för att få bort alla döda hudceller kring nagelband och nagel. Peelingen förbättrar nagelns grundkvalitet och hållbarheten. Använd nagelolja för en stark och flexibel nagel, helst varje dag. När du lackar naglarna så är det viktigt att nageln är rengjord samt att du lackar i tunna, tunna lager, hellre flera tunna lager än ett tjockt.

Hur får man längre och starkare naglar?
– Här finns det tyvärr inga genvägar, här måste man ta hand om naglarna med nagelbandspeeling en gång i veckan och nagelolja varje dag.

Kan naglarna bli svagare om man aldrig tar en paus från nagellack?
– Nej, jag ser nagellack som ett skydd för nagel. Däremot är det viktigt att använda rätt remover som inte innehåller aceton och torkar ut nageln.

Kan naglarna åldras likt huden och vad kan man göra för att de ska fortsätta hålla sig friska?
– Absolut, visst är det så. Lika viktigt som att vi ger vår hud fukt är det viktigt med fukt för naglarna. Vanlig nagelolja dagtid och ett serum med olja på kvällen och här kommer vi även tillbaka till peeling. För att oljan ska kunna gå ner i nagelroten så måste vi få bort torr och död hud kring nagelbanden.

Vilken är den hetaste nageltrenden inför hösten?
– Pasteller är mer än välkomna trots att det är höst, dekorationer i alla slag är trendigt och att framhäva flera nyanser på en nagel är superhett!

Tips! Ta dina naglar till nästa nivå med Depends 7day Starter Kit (99 kr/st) som innehåller 7day Cleanser, 7day Base, 7day Top, en manikyrpinne och en nagelfil. Allt du behöver för att skapa höstens snyggaste manikyr!

UPPTÄCK MÅNADENS BOX

 

Text Louice Tapper FlorénGlossybox

Glossybox

Skribent och expert