Tips & Tricks

Yves Rocher: växtbaserad skönhet sedan 1959

Grattis Yves Rocher! Det växtbaserade varumärket fyller hela 60 år och det vill vi så klart fira. En sann glossyfavorit som vunnit våra hjärtan med skönhet utan kompromisser.


Yves Rocher
är Frankrikes största varumärke inom skönhet och kosmetik och en av världens största leverantörer av skönhet från växtriket. Både produktion och utveckling sker med respekt för både människan och naturen. I allt från att ta fram produkter med naturligt innehåll till att tillverka så miljösmarta förpackningar som möjligt. Ingredienserna odlas lokalt i franska Bretagne och formuleras till kraftfulla hudvårds-, smink- och hårvårdsprodukter.

Det familjeägda företaget grundades 1959 i La Gacilly då den unga Yves Rocher skapade sin första växtbaserade crème, uppe på vinden ovanför sina föräldrars hattbutik. I dag, 60 år senare, är det fortfarande på samma plats som varumärket har sin bas och de äger alla led i produktionen.

Omkring 150 forskare arbetar ständigt med att utveckla nya, effektiva hudvårdsprodukter där ledordet är ”från planta till hud”.

I deras botaniska trädgård odlas mer än 1100 olika växtarter, vars växtextrakt utvecklas av experter för att sedan kunna användas i produkterna. Omkring 150 forskare arbetar ständigt med att utveckla nya, effektiva hudvårdsprodukter där ledordet är ”från planta till hud”. Deras mål är att optimera assimilationen mellan aktiva vegetabiliska ingredienser och huden. Det vill säga, underlätta för en aktiv ingrediens att gå in i huden och påverka den med sina goda egenskaper.

Yves Rocher har många gånger varit banbrytande i branschen. När varumärket grundades 1959 var de en av de första att leverera skönhet skapat utifrån växtriket. 2007 lanserade Yves Rocher stiftelsen Plant for the Planet-programmet som har lyckats plantera över 85 miljoner träd. De har nu utökat målet till att plantera 100 miljoner träd fram till år 2020. Det är skönhet utan kompromisser! Flera av Yves Rochers produkter har medverkat i Glossybox genom åren, vilket gör Yves Rochers till en riktig glossyfavorit!

Mild & effektiv remover

I månadens box får några glossies testa Pur Bleuet Express Eye Makeup Remover från Yves Rocher. En mild och skonsam ögonmakeupremover som tar bort allt ögonsmink, även den mest envisa vattenfasta mascaran. Den har en behaglig och frisk tvåfasformula som avlägsnar makeupen helt utan att lämna en fet hinna. Stjärningrediensen är ekologisk blåklint, som odlas lokalt på fälten i La Gacilly i Frankrike. Blåklint hjälper till att lugna den känsliga huden kring ögat.

Gör så här: Fukta en bomullsrondell, håll den mot i ögat i ett par sekunder och svep den försiktigt över ögat. Upprepa om inte allt smink försvinner vid första rörelsen.

 

Text Louice Tapper Florén, Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...