Tips & Tricks

Älska ditt hår och glöm dåliga hårdagar

Hitta rätt produkt för just ditt hår. John Frieda har en skräddarsydd lösning för varje hårbekymmer.

Mer än 40 år har gått sedan brittiska John Frieda öppnade sin hårsalong på New Cavendish Street i London. Numera är det ett internationellt företag som erbjuder skräddarsydda lösningar för olika hårbekymmer. Den här månaden får några glossies testa schampo och balsam från det senaste tillskottet i Frizz Ease-serien: Weigthless Wonder.

Den brittiska hårstylisten nådde stor succé med sin innovativa salong i Londonstadsdelen Marylebone under 70-och 80-talet. Han var många kändisars personliga frisör, så som Diana Ross, Paul McCartney och Prinsessan Diana. John Frieda blev särskilt känd för att ha skapat frisyren ”The Purdy”, en kort och glansig bob med infönade toppar. Frisyren är döpt efter Joanna Lumleys karaktär med samma namn i 80-tals tv-serien The Avengers och bars av många kändisar. Efter den stora succén flyttade John Frieda till USA, där han öppnade en salong i New York och startade sitt numera välkända hårvårdsmärke. Målet var att erbjuda kunder lika bra produkter som fanns i hans salong.

En av de första produkterna som John Frieda lanserade var ikoniska Frizz Ease Original 6 Effects Serum. 1990 var den en av få produkter som bekämpade frissigt hår och den blev snabbt uppskattad. Redan från starten insåg varumärket att det fanns en stor efterfrågan på produkter för olika hårbekymmer. De ville vara tillgängliga för alla, oavsett om man har frissigt, lockigt eller färgat hår. Resultatet blev flera olika hårserier tillverkade för särskilda problem och hårfärger.

När Sheer Blonde-serien lanserades efter Frizz Ease-succén var de ett av de första varumärkena som kategoriserade hårtyper efter hårfärg. Därefter utökades utbudet med Brilliant Brunette och Luxurious Volume-serierna. I dag är John Frieda ett globalt hårvårdsmärke som erbjuder salongskvalitet och som syns på butikshyllor i hela världen. De har även breddat sortimentet med fler stylingprodukter – allt för att du lättare ska kunna hitta rätt match för just din hårtyp!

Weightless Wonder – spännande nylansering för fint hår!

Att det ska finnas något för alla hår är en hjärtefråga för John Frieda. Därför utökas Frizz Ease-serien med tre nya, härliga produkter. Produktlinjen Weightless Wonder är särskilt formulerad för dig med tunt och fint hår som har problem med friss. Några glossies får testa Weightless Wonder Shampoo och Conditioner i praktisk travel size (originalprodukt: 99 kr/250 ml per styck). I serien finns även en återfuktande leave-in-kräm. Med hjälp av vårdande aloe vera elimineras frissigt hår – utan att tynga ner håret. Dessutom lugnas håret och blir lättare att reda ut. Frizz Ease Weightless Wonder ger ett långvarigt, viktlöst och hållbart resultat!

Text Louice Tapper FlorenOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert


Olivia älskar för närvarande...