Tips & Tricks

Strålande fräsch sommarhud med nytt glow

Få fram hudens vackra sommarglow genom att regelbundet använda en skonsam rengöring! Cetaphils nya exfolierande cleanser med bambuextrakt är mild nog att använda varje dag.

Rengöring a och o för att hålla din hy fräsch i sommar. Varför är det viktigt att rengöra huden dagligen? Jo, varje dag samlas smuts, föroreningar och överflödigt fett på hudytan. Använder du dessutom makeup är det extra viktigt att varje kväll tvätta bort sminket.

Om orenheterna får vara kvar på huden kan det leda till att porerna täpps till och pormaskar eller finnar uppstår. En välmående och rengjord hud kan också lättare ta upp aktiva ingredienser från dina övriga hudvårdsprodukter, vilket leder till att fuktbalansen i huden bevaras. Utöver rengöring är det också viktigt att exfoliera huden. Ovanpå hudens yttersta lager samlas döda hudceller, vilket kan göra att huden upplevs grå och glåmig. När du använder en peelingprodukt avlägsnas de döda hudcellerna och huden ser jämnare ut. När du peelar huden motverkas också pigmenteringar och du stimulerar cellförnyelsen.

Glossyfavoriten Cetaphil har nyligen lanserat rengöringen Gentle Exfoliating Cleanser (134 kr/178 ml) som även har en lätt exfolierande effekt. Det är en effektiv men skonsam daglig rengöring med små peelingkorn. Genom att avlägsna döda hudceller, smink och orenheter får du en ren, jämn hy med lyster och sommarglow. De fina kornen i cleansern kommer från bambuextrakt och är väldigt små och skonsamma, vilket gör att de är milda för huden och exfolierar utan att slipa. Hudens lyster kommer fram och du får ett vackert glow.

De fina små kornen i cleansern kommer från bambuextrakt och är väldigt skonsamma för huden.

Rengöringen kan användas av alla hudtyper, även känslig hud. Om du har väldigt känslig hud kan du använda den en till två gånger i veckan, som ett komplement till din vanliga rengöring.

Vi älskar att den gör det enkelt att komma ihåg peelingen. Nu på sommaren hoppar vi mer än gärna över ett steg i hudvårdsrutinen och kör rengöring och exfoliering i en och samma produkt. Smart, prisvärt och platsbesparande i necessären!

 

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert