Tips & Tricks

Q&A med Bic – allt du behöver veta om rakning

Bli strandklar på några minuter!

Rakning är oslagbart för att snabbt och enkelt bli av med oönskad hårväxt på sommaren. Få ut det mesta av din rakning med BIC, som har tillverkat rakhyvlar i mer än 40 år. I deras sortiment finns något för varje person, tillfälle och plånbok. Även om alla BICs rakhyvlar har sina unika egenskaper har de också en sak gemensamt: god kvalitet till ett bra pris.

BIC Soleil Bella Colours (55 kr/3-pack) är en del av detta. Med fyra rörliga blad och mjukgörande remsor får du en nära och mjuk rakning. Det flexibla huvudet anpassar sig till kroppens känsliga områden för bättre komfort och precision. Några glossies får testa en rakhyvel från BIC Bella Soleil Colours i juliboxen!

Är det sant att rakning tar bort solbrännan och hur rengör man egentligen en rakhyvel? BIC har svaren på allt du behöver veta om rakning i sommar! 👇

Frågor & svar med BIC

Hur vet jag när rakhyveln behöver bytas ut?
Ju slöare bladet är, desto mer irriterad blir huden. Byt regelbundet ut rakhyveln, speciellt om du har känslig hud. Du kan använda samma rakhyvel flera gånger; rengör den bara och låt torka ordentligt mellan användningarna. Du vet att det är dags att byta rakhyvel när du måste applicera mer tryck för att få en nära rakning.

Hur tar jag bäst hand om min rakhyvel?
Skölj rakhyveln med varmt vatten efter användning för att få bort hår och produktrester från rakgel eller rakskum. Slå inte rakhyveln mot handfatet. Låt lufttorka och undvik att torka rakhyvel med en handduk.

Kan rakning ta bort solbrännan?
Solens solstrålar når djupt ner och rakbladet når bara hudens yttersta skikt, så du behöver inte oroa dig. Du riskerar alltså inte att förlora din solkyssta ton!

Kan jag raka mig och ha brun-utan-sol?
Svaret är ja – och precis i den ordningen! Börja med att rengöra och exfoliera huden, raka dig därefter noggrant. Applicera brun-utan-sol, gärna med en handske. Kom ihåg att ju jämnare din hud är, desto jämnare bli färgen.

Hur rakar jag armhålorna bäst?
Höj armen för att få en platt yta. Använd gärna varmt vatten och rakgel. Raka i hårets riktning för att skona din hud. Du kan avsluta med att raka diagonalt för att ta bort all stubb. Och glöm inte att vänta några minuter innan du applicerar antiperspirant eller deodorant för att slippa sveda.

Kan jag bada direkt efter rakning?
Både havsvatten och poolvatten kan irritera huden, så se till att vänta en liten stund innan du hoppar i vattnet. Om du har möjlighet, raka dig på kvällen. Applicera en återfuktande och lugnande kräm eller torrolja efter rakning, för att skydda huden. Och självklart solskydd innan du går ut!

Hur rakar jag bäst bikiniområdet?
Före rakning bör du försiktigt exfoliera huden med en handske eller peelingkräm för att få bort döda celler och motverka inåtväxande hårstrån. Duscha varmt vatten på området som du vill raka i några minuter och applicera därefter rakgel. BIC Soleils rakblad är speciellt utformade för kvinnors kroppar. Raka i samma riktning som stråna växer. Se till att du håller huden stram för att förhindra inflammerade hårsäckar. Avsluta med att applicera en lugnande fuktkräm på huden.

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert