Tips & Tricks

Veganska nyheter från Garnier!

Veganska nyheter från Garnier

Visste du att Garnier är något av pinonjärer inom växtbaserad beauty? Nu lanseras deras första ekologiskt certifierade serie med vegansk formula och härliga produkter som huden älskar!

Garnier lanserade nyligen sin första ekologiskt certifierade hudvårdsserie med 100 procent veganska ingredienser. Växtbaserade produkter är dock inget nytt för Garnier, som varit pionjärer i branschen vad gäller användande av ingredienser från växtriket. Redan 1904 såg deras växtbaserade hårlotion dagens ljus på marknaden.

Konceptet för Garnier Bio är tydligt: ”Från valet av växter, ursprung och formula till produktion och paketering, är vårt förhållningssätt klart och transparent så att vi kan erbjuda våra kunder ekologiskt certifierad hudvård för ett tillgängligt pris,” förklarar Delphine Viguier, global varumärkesdirektör på Garnier.

Det finns en växt för varje hudtyp och Garnier har omsorgsfullt valt ut naturliga ingredienser med kända hudvårdande egenskaper. Eterisk timjanolja är rengörande och passar särskilt bra till fet/kombinerad hy. Eterisk olja från lavandin, som är nära besläktad med lavendel, revitaliserar huden. Blomstervatten från blåklint verkar lugnande och eterisk citongräsolja är naturligt renande. Kallpressad arganolja är närande för huden.

Dessa stjärningredienser är av förnybart ursprung med förmågan att återkomma på nytt varje år. Alla odlas dessutom ekologiskt  och merparten handlas rättvist och solidariskt och med respekt för den biologiska mångfalden. Ekologisk timjan, lavandin och blåklint odlas i Frankrike medan ekologiskt citrongräs odlas på Sri Lanka och ekologisk argan handplockas och odlas i Marocko. Arganoljan är solidariskt och rättvist handlad från ett kvinnokooperativ.

Hela produktserien från Garnier Bio är ekologiskt certifierad av Ecocert Greenlife i enlighet med Cosmos Organic Standard. Produkterna produceras med hänsyn till miljön och i största möjliga mån används återvunnen och återvinningsbara förpackningar.

Psst! Några glossies får även testa antingen en uppfriskande Purifying Gel Wash eller en Perfecting Toner som motverkar orenheter och förskönar hudens textur.

 

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert