Intervju

GLOSSYBOX checkade in på spa med Ida Warg

Vi checkade in på spa med influencern Ida Warg. Med sin hyllade serie brun utan sol-produkter adderar hon skönhetsentreprenör till meritlistan.

Årets första dopp, säger Ida Warg med ett skratt, och hoppar glatt ner i utomhuspoolen. Hon vadar genom det uppvärmda vattnet och sommarkänslan är total. Poolen är belägen uppe på en klippa, högt ovanför Stockholms inlopp. Det är en av de första varma vårdagarna och solens strålar får havet att glittra. Den lätta vinden susar i trädtopparna som omringar oss, annars är allt lugnt och stilla. Vi befinner oss på Högberga Gård, en oas på Lidingö bara en kvart utanför Stockhom. De sista bilderna är fotograferade och uppe på herrgården väntar en välförtjänt vegansk lunch.

Jag har alltid älskat brunt utan sol!

Ida Warg började blogga för nio år sedan och har sedan dess etablerat sig som youtuber och poddare. Det egna märket Ida Warg Beauty lanserades i fjol med tre brun utan sol-produkter, som har hyllats av både skönhetspress och konsumenter.

– Jag har alltid älskat brunt utan sol! Jag har använt det sedan jag var 13 år, på grund av tävlingsdansen. Brun utan sol-produkter är det jag själv använder mest, så det kändes väldigt självklart att det skulle vara mina första produkter.

Berätta mer om det, hur gick det till när du startade ditt eget skönhetsmärke?
– Jag blev kontaktad av Letsfaceit (en stor distributör, reds. amn.) som ville boka in ett möte med mig, eftersom de hade en idé om ett nytt varumärke. Jag sa som det var, att jag var väldigt kräsen, och att det måste vara något riktigt bra för att jag skulle vara intresserad. När jag väl träffade dem fick jag ett väldigt bra och seriöst intryck. Efter att ha testat formulan på brun utan sol-produkten var jag helt säker – det här måste vi göra!

Vad är det bästa med just dessa produkter?
– De är parfymfria, luktfria, veganska, färgar inte av sig, enkla att använda och ger en väldigt fin och naturlig färg.

Vad är ditt bästa brun-utan-sol-tips?
– Använd min Self-Tan Applicator Mitt och smörj in en del av kroppen i taget.

Vad är det vanligaste misstaget som många gör med brun-utan-sol?
– De smörjer in händerna med för mycket produkt.

Skönhet för mig ska vara enkelt och hållbart.

Vad betyder skönhet för dig?
– Det är väldigt viktigt för mig att känna mig fin och fräsch. Skönhet för mig ska vara enkelt och hållbart.

Hur började ditt skönhetsintresse?
– Jag har alltid haft ett intresse för skönhet. Som sjuåring började jag dansa och har sedan dess har jag stått på scenen. Smink, brun utan sol, håruppsättningar med mera har varit en stor del av det.

Hur ser din skönhetsrutin ut på sommaren?
– Eftersom jag inte solar så smörjer jag in kroppen 1-2 gånger i veckan med brun utan sol och ansiktet två gånger. Jag använder väldigt lite smink och har oftast ingen mascara. Jag smörjer ansiktet och kroppen med kokososlja eller någon annan naturlig olja, peelar regelbundet för att bli av med döda hudceller och gör inpackning i håret minst en gång i veckan.

Finns det någon produkt som du alltid har med i handväskan?
– Läppbalsam. Alltid!

Hur ser en perfekt sommardag ut för dig?
– Då befinner jag mig i Åmål, hos mina föräldrar. Vi äter frukost i lugn och ro och tar sedan en promenad, hela familjen. Efter det hänger vi nere vid sjön, tar en tur med båten och fikar tillsammans, innan vi grillar på altanen på kvällen.
                                   

                             Klicka hem juniboxen Sensational Summer för 159 kr. Klicka här!

Text Stina Ljungmark Fotograf Pernilla SjöholmOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert