Allmänt

Purple lavender: en doft av Provence

Som en förnimmelse av Provence. Så kan Urtekrams nya hudvårdsserie Purple Lavender beskrivas. En unik kombination av aromaterapi, växtextrakt och probiotika vårdar huden.

En grundperson för Urtekram är att du ska kunna lita på deras produkter. De ställer därför höga krav på hållbarhet och spårbarhet hos leverantörerna, för att säkerställa att varje del av en produkt tagits fram med omsorg för både människor och natur. Sedan 1972 har det danska varumärket arbetat med ekologiska och hållbara produkter. Deras sortiment består uteslutande av ekologisk certifierad hud- och hårvård samt livsmedel.

Urtekrams nya serie Purple Lavender tar dig till Provence. Produkterna framställs med deras egna ekologiska lavendelextrakt och oljor från sydfranska Provence. Purple Lavender kombinerar tre unika koncept i ett; aktiv probiotika, extrakt från växtriket och aromaterapi. Probiotika är bakterier som hjälper till att skapa balans mellan mikroorganismerna på huden. Genom återbyggande av biologiska processer hjälper probiotika huden att bli smidig och återfuktad. Växtextrakt framställs genom att utvinna växter och örters verkningsfulla egenskaper, som används för att stärka håret och huden. Aromaterapi använder aromatiska eteriska oljor extraherade från växtriket för deras läkande egenskaper. Lavendel är känt för sin terapeutiska och lugnande effekt som motverkar stress och spänningar.

Några glossies får testa Purple Lavender Hand Cream (46,90 kr/75 ml) som innehåller en ljuvlig kombination av näringsrik ekologisk eterisk lavendelolja och botaniska extrakt. Fermenterad lactobacillus (mjölksyrabakterier), hexapeptider och hyaluronsyra hjälper till att återfukta och skydda hudens naturliga balans.

 

Psst! Bli en glossie du med – endast 159 kr/månad. Klicka här!

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert