Allmänt

Kärlek till planeten med Love Beauty and Planet

Mer kärlek till dig och planeten. Det är målet med de veganska skönhetsprodukterna från Love Beauty and Planet. Med små förändringar kan alla göra skillnad – till exempel genom att ta en dusch!

Stora förändringar startar i det lilla. För Love Beauty and Planet handlar det om små kärlekshandlingar som gör både dig och planeten lite vackrare varje dag. Genom att sprida skönhet och ge vår planet kärlek kan vi faktiskt göra skillnad genom dessa små förändringar, eller #smallactsoflove.

Love Beauty and Planet arbetar på ett holistiskt sätt med produktlivscykeln och långt därefter. Varje dusch är ett steg mot en lite lyckligare, mindre slösaktig planet. Ingredienser, produktförpackningar och sociala partnerskap är noga utvalda för att nå målet om en vackrare planet.

“Jag tror att det enda
sättet att tjäna våra kunder är genom att skapa varumärken som levererar fantastiska skönhetsresultat, samtidigt som vi tar ansvar för, och arbetar mot att minska, vårt ekologiska fotavtryck.”
– Piyush Jain, Global Vice President för Love Beauty and Planet

 

Love Beauty and Planet har satt upp fem mål på sin att-göra-lista:

1. Upphandling av ingredienser på ett ansvarsfullt sätt – alla produkter är lämpliga för veganer och är oberoende certifierade av European Vegetarian Union. Många av de ingredienserna kommer i dag från certifierat hållbara källor och målet är att alla naturliga ingredienser i framtiden ska göra det.

2. Reducera avfall – Flaskorna är Love Beauty and Planets stolthet! Inte nog med att de innehåller de väldoftande och lyxiga recepten som gör under för ditt hår och din hud, de är dessutom tillverkade av 100 procent återvunnen plast. Nästa mål är att se till att minst hälften av plasten i korkarna och pumparna består av återvunnen plast.

3. Räkna ekologiska fotavtryck på ärligt sätt – Love Beauty and Planet kommer alltid att vara transparenta och öppna om sitt ekologiska fotavtryck. Deras mål är att reducera sitt fotavtryck med 20 procent före år 2020. För varje ton koldioxid bidrar de med 40 euro till en koldioxidfond. De uppmuntrar genom fonden också till ökad återvinning. De är även fast beslutade att reducera koldioxidanvändningen i konsumentledet med hjälp av nya teknologier och format.

4. Love Beauty and People for the Planet-projektet – De tror på potentialen och kraften av små handlingar och stödjer unga miljöaktivister så att de kan fortsätta arbeta mot sina mål för planeten.

5. Modig & godhjärtad skönhet – Kärleken till skönhet och planeten gör att Love Beauty and Planet vill ta fram produkter som gör gott för både dig och planeten. De har åtagit sig att ständigt utveckla innovationer som gör ditt hår och din hud vackrare samtidigt som de fortsätter att ge planeten kärlek.

 

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert