Allmänt

Den första veganska nischparfymen i premiumklassen är här


Njut av en unik, nischad doft som bara är din. Franska Le Couvent med exklusiva, veganska ingredienser ger en doftupplevelse utöver det vanliga. En a ordable luxury vi inte vill vara utan!

Singular perfume eller nischdoft är en unik sammansatt parfym med exklusiva, sällsynta ingredienser. De nischade dofterna står i motsats till de stora massproducerade parfymerna och erbjuder en doftupplevelse utöver det vanliga. Alla parfymer doftar olika på olika personer och hos nischparfymer blir skillnaden ännu mer markant, eftersom ingredienserna är mer koncentrerade jämfört med en vanlig doft.

Den första veganska nischparfymen i premiumsegmentet.

Nyligen lanserades Le Couvent, ett exklusivt franskt nischparfymvärumärke, på Kicks i Sverige. Le Couvent des Minimes som gett namn åt varumärket är den historiska plats där Louis Feuillée bodde, botaniker åt kung Louis XIV. Hans upptäckter av enstaka vegetabiliska arter inspirerade Le Couvent att ta fram unika parfymer blandade med naturliga och sällsynta material. Dofterna är olika trädgårdar i Le Couvent och Louis Feuillées långväga resor.


Sortimentet består av parfymer, doftljus och hudvårdsprodukter. Prisnivån är lägre än andra nischparfymer och kan därför ses som en ”affordable luxury” (Le Couvent EdP, 395-595 kr/50 ml).

Dofterna från Le Couvent är upp till 86 procent naturligt framställda med 100 procent veganska ingredienser, tillverkade i den berömda parfymstaden Grasse. Det är den första nischparfymen i premiumsegmentet som är veganskt certifierad.

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert