Tips & Tricks

ABC: vegansk hårvård som främjar autenticitet


Autentisk skönhet

Utifrån en vision om äkta skönhet föddes Authentic Beauty Concept. Produkterna kombinerar vetenskap med rena ingredienser.

Autentisk skönhet handlar om ärlighet, renhet och enkelhet. Authentic Beauty Concept är ett nytt veganskt premiummärke som har tagits fram av ett unikt community med frisörer, hantverkare och människor som delar samma värderingar. De ville utveckla en serie med hårprodukter som kändes äkta. Alla hade olika idéer, men den gemensamma attityden sammanförde deras individuella erfarenheter och värderingar. De ville ha en ren formula, autentiskt hår, attityder utan filter och en sinnesfull upplevelse för deras kunder.

De mest effektiva hårprodukterna tas fram utifrån den allra senaste vetenskapen med noggrant utvalda ingredienser och ständig utveckling. Authentic Beauty Concepts högpresterande formula innehåller alla dessa element i de fyra vårdserierna som är anpassade efter olika hårtyper.

Människan har historiskt alltid eftersträvat hälsosamt hår. För att uppnå detta har kulturer världen över använt växternas kraft, genom att applicera allt från nöt- och fröoljor till fruktkött och krossade örter i håret. I takt med den vetenskapliga och teknologiska utvecklingen har allt mer sofistikerade metoder för att ta tillvara på naturens ingredienser tagits fram.

Formulan från Authentic Beauty Concept har en speciell kombination av rena och naturliga extrakt. Den återfuktande Hydrate-serien (som några glossies får i sin Glossybox!) innehåller till exempel extrakt från mango och basilikablad. Mango är känd för att vara rik på antioxidanter och basilika har antiinflammatoriska egenskaper.

Ingredienserna utvinns på ett speciellt sätt och renas tack vare en mild vetenskaplig metod. Växtens ingredienser omringas av ultraljudsvågor för att öppna dess celler och pressas till ett koncentrat. Koncentratet destilleras sedan med ånga för att utvinna den verkliga essensen. Den kalla, mjuka framställningen är lågenergidriven och gör att känsliga molekyler bevaras. Eftersom metoden är mild bibehålls ingrediensernas fördelar i produkterna från Authentic Beauty Concept.

 

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert