Intervju

Makeupartisten Fanny Lagerwall delar sina bästa glowtips

Gör dig redo för sommaren! Makeupartisten och Lumene- ambassadören Fanny Lagerwall delar med sig av sina bästa tips för en look med massor av lyster och glow.


Fanny Lagerwall
är makeupartisten som gjort glow till sitt kännetecken. Hon började sin karriär för tio år sedan efter att ha tagit examen från frisörgymnasiet. Istället för att börja på salong vidareutbildade hon sig till makeupartist.

– Att gå en utbildning gör ingen klar i yrket. Det är början på en resa där man behöver hitta sin egen stil och hela tiden vilja fortsätta utvecklas och lära sig nytt. Nu, 10 år senare, klarar jag alla utmaningar inom yrket men har ändå en nyfikenhet och vilja att bli ännu bättre.

Lumenes Invisible Illumination-serie tog glow till en helt ny nivå!

 

Vad var det i yrket som lockade dig?
– Att få vara min egen chef. Jag behöver frihet för att må bra, och mitt yrke kan jag ta med mig över hela världen.

Kan du berätta mer om ditt och Lumenes samarbete och hur du blev deras ambassadör?
– Vi hade ett litet samarbete för sju år sedan där jag blev bokad för olika event för att representera Lumene. Med tiden blev det mer och mer jobb. Jag började förknippas med Lumene och de gav mig större uppdrag och mer ansvar. Tillslut fick jag kvittot på mitt lojala arbete: ett kontrakt som deras makeupartist och ambassadör! Förra året lanserades samarbetet Face by F x Lumene där jag tagit fram olika looker.

Du har också ett populärt Instagramkonto @facebyf, vad är den vanligaste frågan från dina följare?
– En av de vanligaste frågorna är vilken bas man ska ha för att få allt glow i mina sminkningar – och hur man gör bryn. Eftersom jag fick så många frågor av följare på Instagram satte jag ihop egna kit med Lumene utifrån mina favoritlooker; The Nordic Glow Kit, The Nordic Night Eye Kit och The Iconic Lip Kit. I maj lanseras även Glowing Bride Kit som jag tror kommer bli en riktig favorit.

Jag älskar glow – det är mitt signum.

Efter att ha samarbetat med Lumene i många år, vad gillar du mest med Lumene?
– Att jag kan lita på produkterna, jag har jobbat uteslutande med deras baser i sju år. Och utvecklingen! Jag har varit med och sett alla nya produkter komma till liv och sett vilka fantastiska resultat det blir. Lumenes Invisible Illumination-serie tog glow till en helt ny nivå! Jag är stolt över mitt samarbete med Lumene, som stöttat, peppat och trott på mig.

Vad kännetecknar bra makeup enligt dig?
– Kvalitet och hållbarhet. Lumene har aldrig snålat på just dom punkterna, det är verkligen enormt hög kvalitet på allt som produceras.

Några glossies får testa Nordic Nude Air-Light Loose Powder från Lumene. Berätta mer om den!
– Nordic Nude Air-Light Loose Powder är en ny kärlek för mig. Jag har alltid vart lite rädd för puder under ögonen, men sedan jag började använda det här pudret har jag gjort ännu snyggare makeuper! Jag lägger en bas och concealer under ögonen som jag sedan fäster med pudret. Detta puder är sammetslent och har även en uppljusande effekt som ger en extra fräsch look kring ögonen – och främst under. Det är tunt och transparent och ger en perfekt Photoshop-liknande finish som håller sminket på plats, utan att ta hudens lyster. Det är även det perfekta valet till någon som är torr i hyn och kanske lite rädd för just puder.

En av vårens trender är glow, hur kombinerar du glow med Nordic Nude Air-Light Loose Powder?
– Jag älskar glow – det är mitt signum. Detta puder är perfekt för att hålla din foundation på plats utan att matta ner lystern för mycket. Jag fokuserar mest på T-zonen och under ögonen. Sveper lätt över ansiktet och lägger fixeringen med mest puder kring oljiga partier så som näsvingar, panna och haka.

Vilken look satsar du själv på till sommaren?
– Less is more för mig i sommar. Jag kommer att använda mitt Glow Kit, Nordic Nude Air-Light Loose Powder och Instant Glow Fresh Skin Tint. Den sistnämnda produkten kom förra året och är en återfuktande kräm med färg. Helt magiskt snygg som vardagsfoundation!

 

TextStina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert