Uncategorised

The Body Shops re-lanserade serie Carrot är hållbar hudvård

Ge huden en hälsosam glow med en ny rutin från The Body Shop! Favoritserien Carrot är tillbaka – mer hållbar än någonsin med återvinningsbar förpackning och ”felformade” ekomorötter.

Ekologiska morötter som är för krokiga för att säljas inom livsmedelsindustrin får ett nytt ändamål som ingrediens i The Body Shops re-lanserade Carrot-serie. Utseendet spelar ingen roll, dessa morötter är lika färska och fyllda med vitaminer och antioxidanter som alla andra morötter! De köps in från ett familjeägt lantbruk i England och resultatet blir att matsvinnet minskar. Så smart! Men det är inte bara innehållet som är hållbart, även förpackningarna är tillverkade av 55 procent återvunnen plast.

Ekologiska morötter som är för krokiga för att säljas inom livsmedelsindustrin får ett nytt ändamål som ingrediens i The Body Shops re-lanserade Carrot-serie.

Förutom morötter innehåller Carrot ekologisk aloe vera från en Community Trade-partner i Campeche Farmers i Mexiko, som odlar de näringsrika växterna i närheten av tre biosfär-områden i regnskogen. För att bevara mineraler och vitaminer hanteras de handplockade bladen redan sex timmar efter skörd. Handeln leder till inkomster och arbetstillfällen för kvinnliga jordbrukare, som annars riskerar att mötas av diskriminering och arbetslöshet. Inkomster från aloe vera-jordbruket minskar också faran att lokala naturresurser äventyras.

Alla glossies får testa ansiktskrämen Carrot Cream Nature Rich Daily Moisturiser (195 kr/50 ml) i månadens box. Den låser in fukt i hela 72 timmar och ger extra skydd mot miljömässiga faktorer. Krämen består till 97 procent av ingredienser med naturligt ursprung och ger huden finare lyster. Kombinera gärna med rengöringen från samma serie för bästa effekt!

Ny rutin för extra glow
Ge din hud en fuktboost med ny energi och naturlig lyster med denna uppfriskande hudvårdsrutin.

1. Tvätta ansiktet med Carrot Energising Face Wash. Den härligt löddrande ansiktstvätten rengör på djupet och lämnar huden klar, smidig och fräsch.

2. Återfukta med den antioxidantrika ansiktskrämen Carrot Cream Nature-Rich Daily Moisturiser för att ge huden en förnyad energi och massor av glow!Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert