Tips & Tricks

Satsa på silverhår

Drömmer du också om det perfekta silverhåret? Trenden är här för att stanna och vi delar med oss av våra bästa tips. Välj permanent eller urtvättbar färg för att skapa silverlooken.

Silverfärgat hår är här för att stanna! Aldrig förr har det varit enklare att hitta den perfekta silvernyansen för just dig. Silverhår är den ultimata accessoaren till vårens mode och passar utmärkt till såväl färgstarka, blommiga plagg som mer nedtonade toner i vitt och beige.

Kommer du att passa i silverhår? Absolut! Det finns hårfärg i silvernyanser för både blondiner och brunetter. Du kan också testa på looken mer tillfälligt med en urtvättbar färg. Antingen med ett mer intensivt färgresultat eller ljusare pastell. Perfekt för dig som vill fräscha upp håret inför en fest eller bara vill prova på silver! På nästa sida berättar vi mer om olika produkter för att fixa silverlooken.

Ge ditt silverfärgade hår lite extra kärlek genom att använda schampo och balsam speciellt för färgat hår. Silverschampo kan användas för att förlänga resultatet. Det passar också perfekt för att få bort oönskade varma undertoner.

HOW TO – SÅ FIXAR DU SILVERLOOKEN:

1. LIVE Silver Schampoo, 69 kr/200 ml.
Bevara och förläng resultatet av silverfärgen genom att använda silverschampo! Det kan även användas för att ta bort oönskade varma undertoner. Den silkonfria formulan rengör och stärker håret så att det känns underbart friskt med en kallare ton. Några glossies får testa i månadens box!

2. LIVE Urban Metallics, 99 kr.
Denna serie består av fem trendiga permanenta hårfärger i härliga metallictoner. Här syns U71, U72 och U73. Det finns nyanser anpassade för såväl blondiner som brunetter. Formulan med kokosnötsolja ger håret en fantastisk metallisk nyans samtidigt som det känns både fräscht och mjukt.

3. LIVE Ultra Brights, 89 kr.
Semipermanent hårfärg (098 Steel Silver) som tvättas ur efter 12–15 tvättar. Produkten har två effekter, du bestämmer själv om du vill ha ett mer intensivt färgresultat eller en ljusare pastell. Blanda färgen med balsamet som kommer med i förpackningen för att få en härlig pastellook!

Text: Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert