Spoiler

Allt om sheetmasks (bästa fuktboosten för känslig hud!)

ALLT OM SHEETMASKS

Vad vore modern skönhet utan sheetmasken? Denna nya beautyfavorit har snabbt blivit vår go-to- produkt för att snabbt tillföra fukt, lyster och näring till huden. Men vad är en sheetmask – egentligen?

En sheetmask är perfekt för att snabbt boosta huden med mer fukt och lyster. Inga irriterande ämnen, inget kladd – inga problem! På en kvart får huden en snabb uppfräschning. Men vad gör egentligen en sheetmask? Vi uppdaterar dina skönhetskunskaper på ett kick.

Vad är en sheetmaskegentligen?
En sheetmask är en ansiktsformad fiberduk indränkt i ett näringsrikt serum med aktiva hudvårdande ingredienser. När masken placeras på ansiktet sjunker ingredienserna smidigt in i huden, några minuter senare känns huden lugnare med en förnyad lyster. Det kan verka som en hype men lita på oss när vi säger att detta: sheetmasker är ingen övergående trend. De har varit en viktig del av den asiatiska skönhetsrutinen i åratal och har länge varit en väl bevarad hemlighet – tills nu!

Varför just en sheemask?
När livet snurrar på i 180 påverkas både du och din hud av stress. En avkopplande sheetmask kan göra under för både ditt och din huds välbefinnande. Den svalkande, friska känslan gör dig redo att ta dig an morgondagens äventyr på nytt. De verksam- ma ingredienserna i sheetmasken hjälper till att återfukta, lugna och lindra trött och irriterad hud.

Hur använder jag sheetmasken bäst?
Öppna förpackningen och placera masken över ansiktet, se till att den ligger slät mot huden utan några luftbubblor. Ditt ansikte är unikt, var inte rädd att klippa till masken för att få en bättre passform. Du kan fortsätta göra vad du vill medan huden tar till sig av de härliga ingredienserna, men vi rekommenderar att ta tillvara på tiden och koppla av. Luta dig tillbaka en kvart och njut! När dina femton minuter är över; massera in serumet för att få ut det mesta av ingredienserna.

Ditt ansikte är unikt – vad inte rädd att klippa till masken för att få en bättre passform!


Simples koreanska sheetmasker (34,90 kr/st) är tillverkade av supermjuka naturliga fibrer som är snälla och behagliga mot din hy. Självklart utan parfym, färgämnen och irritation – perfekt för känslig hy. Några glossies får testa en sheetmask från Simple i månadens box!

1. Rich Moisture Sheet Mask är det perfekta hjälpmedlet för torr hud, berikad med en blandning av botaniska extrakt och fuktgivande ingredienser.

2. Water Boost Hydrating Sheet Mask släcker törstig hud, återfuktar och lämnar huden smidig och fräsch. Vitaminer och mineraler motverkar torr, fnasig och stram hy på ett kick!

3. Pollution Protect återfuktar hud som utsätts för föroreningar i vardagen med hjälp av antioxidanter, vitamin E, vitamin B3 och agave.

4. De-Stress Sheet Mask med aloe vera som lugnar och ger lyster åt stressad hud. Berikad med aloe vera och vitaminer som huden älskar.

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert