Tips & Tricks

Från glåmig till GLOWING med Weleda!

Med kraft från naturen

Efter en lång och mörk vinter törstar huden efter näring. Glöm glåmigheten och få en strålande hy med kraft från naturen. Testa Weledas lystergivande serie Almond Face Care med ekologisk mandelolja.

Anpassa alltid dina hudvårdsprodukter efter säsong. Huden behöver både fett och fukt, därför är det extra viktigt att inte tumma på hudvårdsrutinen nu. Den här månaden får några glossies testa den vårdande fuktkrämen Weledas Almond Soothing Facial Cream (199 kr/30 ml) från serien Almond Face Care med Weledas toppsäljande produkter i Norden. Weleda är utsedd till världens mest hållbara hudvårdsföretag av Beauty Shortlist 2018 och står för en holistisk syn på skönhet med snart 100 års erfarenhet av medicinsk forskning på läkeväxters effekt i hudvård.


Visstre du att mandelolja är rik på vitaminer, mineraler och omättad fettsyra vilket gör den perfekt för en känslig hy? 

Almond Face Care-serien ger ny lyster, fukt och balans till en torr och känslig hy. Produkterna är baserade på den näringsrika mandeloljan (bästa oljan för en känslig hy!) och en naturlig vegetabilisk mjölksyra som håller hudens viktiga pH-värde i balans. Den nyttiga sötmandeln är rik på kalcium och vitamin E samt läkande zink, magnesium och omega-6-fettsyra. Detta gör mandelolja till en optimal ingrediens i hudvård för en torr och känslig hy.

Fuktnivåerna i huden varierar ofta på vintern och därför kan det vara en bra idé att satsa på en lite fetare produkt. Testa till exempel en ansiktsolja som ger extra näring och skydd. Följ dessa tre steg nedan för att ta huden från glåmig till glowing!


Följ dessa tre steg nedan för att ta huden från glåmig till glowing!

1. RENGÖR
Starka rengöringsprodukter kan torka ut huden. Satsa på milda produkter så som Weledas rengöringslotion Almond Soothing Cleansing Lotion (149 kr/75 ml) som rengör känslig hud utan att rubba hudens balans. Mjölksyra gör att hudens rätta pH-värde bevaras så att rengöringen inte behöver följas upp med en toner.

2. SKYDDA
Huden behöver skyddas mot yttre påfrestningar under dagen. En ansiktsolja skyddar, ger näring och återfuktar. Använd som den är eller blanda någ-

ra droppar i en dagkräm. Weleda Almond Soothing Facial Oil (229 kr/50 ml) innehåller ekologisk mandelolja som tillsammans med plommonkärnolja stärker huden och bevarar fukt.

3. REPARERA
På kvällen behöver huden en näringsrik nattkräm för att ges bästa förutsättning för återhämtning. Weleda Almond Soothing Facial Cream (199 kr/30 ml) kan användas dag som kväll. Huden blir återfuktad, känns mjukare och kan lättare stå emot yttre påverkan. Den passar extra bra att använda när huden känns irriterad eller i obalans.

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert