Intervju

Evelina Forsell: YouTuber och cruelty-free makeupartist 💄

Evelina Forsell inspirerar hundratusentals människor världen över med sina kreativa sminkningar. All makeup hon använder är cruelty-free och till stor del även vegansk. Märket Wet n Wild är ett av Evelinas absoluta favoriter.

Hej Evelina, du har många följare på YouTube och Instagram, hur började allt?
– Hela min sociala medieresa började egentligen på Tumblr, där många hittade mig via selfies. Många undrade hur jag sminkade mig och stylade håret, därför startade jag en YouTube-kanal med tutorials.


En av Evelinas många inspirerande, färgstarka looks.

Hur startade ditt skönhetsintresse?
– Jag har experimenterat med smink och hår så länge jag kan minnas. I väldigt ung ålder snodde jag mammas läppstift och sminkpaletter. Jag har även två äldre systrar, så det var lätt att komma över diverse skönhetsprylar, haha.

Var har du lärt dig göra så snygga sminkningar?
– Jag skulle vilja vara så fräck och säga att jag lärt mig i princip allt själv. Med lite hjälp av andra beautyyoutubers kanske!


Evelina med månadens GLOSSY Mag!

Vad gillar du bäst med makeup?
– Det absolut bästa är den konstnärliga delen. För det mesta sminkar jag mig inte för att känna mig finare utan för att jag älskar att skapa. Att få kommenterar som ”det där ser ju inte ens ut som du” ser jag som något positivt. Tänk att med endast smink kunna se annorlunda ut varenda dag! Det kanske låter konstigt, men jag tröttnar lätt på mitt utseende. Don’t get me wrong, jag älskar mig själv – men jag är inte bara mitt utseende.

Hur sminkar du dig till vardags och fest?
– Vardagssmink och festsmink är egentligen ingenting jag skiljer på. Jag sminkar mig hur jag vill oavsett om det är en vanlig dag där jag springer på möten eller om jag ska på fest. Dock vill jag poängtera att jag en vanlig dag oftast inte sminkar mig alls.


En av Evelinas favoritprodukter från Wet n Wild: Coloricon Palette Rosé In The Air, 99 kr.

Ett av dina favoritmärken är Wet n Wild, vad gillar du bäst med dem?
– Jag fullkomligt älskar Wet n Wild! De är cruelty- free och har en stort antal produkter som är veganska. Jag är själv en 100 procent cruelty-free influencer och äter vegansk kost, så de passar perfekt för mig. Sen är det också ett makeupmärke som inte är rädda för att sticka ut. Wet n Wild är verkligen ett otroligt prisvärt märke för alla som älskar smink.

Vad betyder Glossybox för dig?
– Jag har tidigare varit Glossybox-prenumerant i flera år. Det är verkligen en beautynörds dröm att få hem en hemlig box med goodies varenda månad, riktig vardagsglädje som alla förtjänar!

Text Stina Ljungmark Bilder @evelinaforsell


Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert