Tips & Tricks

Silkeslena vinterhänder: det ÄR möjligt!

Torra händer är ett trist men vanligt problem på vintern. Den kalla luften i kombination med in influensasäsongens täta handtvättar är extra krävande. Satsa på en återfuktande tvål som skonsamt rengör och återfuktar!

Vintertid är en tuff period för vår hud och särskilt de hudområden som exponeras direkt för kyla, inte minst våra händer. Många av oss upplever att händerna stramar och det är också vanligt att irritation och självsprickor uppstår. I dessa förkylningstider tenderar vi dessutom att tvätta händerna oftare. Handtvätt är viktigt, men tänk på att hett vatten och omild tvål riskerar att skada hudens skyddande barriär, vilket leder till ännu torrare händer. Mest skonsamt är att tvätta händerna i ljummet vatten med en mild tvål.

  

Palmolive + Handwash Lotion (24,90 kr/250 ml) är extra fuktgivande flytande tvål som gör händerna underbart mjuka och lena med en oemotståndlig
doft. Palmolive + Handwash Lotion Shea and Cocoabutter innehåller välgörande shea- och kakaosmörextrakt, som effektivt motverkar torr hud. Palmolive + Handwash Lotion Orchid & Coconut Milk har en blommig doft och innehåller extrakt av svart orkidé och kokosnöt. Kokosolja innehåller naturliga antioxidanter som bekämpar fria radikaler och bromsar hudens åldrande samtidigt som den gör huden fast och elastisk. Den här månaden får några glossies testa en av dessa härliga handtvålar, som både rengör och återfuktar. Extra torra händer? Spana in vårt tips om DIY handpeeling nedan!


DIY: Handskrubb:

Ta hand om dina torra händer och skapa din egen handpeeling. Blanda 1 msk farinsocker och en 1 msk ytande tvål. Skrubba försiktigt händerna för att få bort döda hudceller och avsluta med att smörja in händerna med en återfuktande handkräm.

Steg för steg – så här tvättar du händerna rätt!

1. Börja med att skölja händerna med ljum- met vatten (för hett vatten är uttorkande). Stäng av vattnet medan du tvålar in händerna.

2. Ta en pump med flytande tvål i handflatan.

3. Arbeta upp ett lödder och täck alla ytor på händerna och tvätta i minst 20 sekunder.

4. Gnugga på ovansidorna av händerna, mellan fingrarna och tummarna. Missa inte naglarna! Fatta händerna och gnugga finger- topperna mot handflatorna.

5. Skölj och torka noggrant. Dela inte hand- duk för att undvika smittspridning.


Bli en glossie du med!
Klicka HÄR för att få hem fem skönhetsprodukter för endast 159 kronor.

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert