Tips & Tricks

Vacker hud med gurka


Upptäck Ziaja! Med full fokus på huden erbjuder de ett brett sortiment av prisvärda hudvårdsprodukter. Deras naturliga aktiva ingredienser ger verkliga resultat.

Det finns verkligen något för alla! Ziaja har redan en stor skara fans i Europa och producerar mer än 80 miljoner(!) produkter per år. Nu har märket etablerat sig i Sverige och allt fler upptäcker de fantastiska produkterna. Bakom Ziaja står ett team kunniga kemister och hudvårdsspecialister.

En viktig faktor i tillverkningen är att ta fram effektiva formuleringar med naturliga aktiva ingredienser som visar faktiska resultat på huden. Bland de prisvärda produkterna finns något för de flesta hudvårdsbehov och önskemål. Spana in några ytterligare tips om hur du kan få vackrare hy med gurka nedan!

1. Gurkskivor på ögonen är den mest klassiska hemmaspa-behandlingen för att fräscha upp ögonen! Lägg skivorna i kylen innan användning för en extra uppiggande effekt.

2. Gör din egen uppfriskande ansiktsmask med gurka! Blanda en deciliter naturell yoghurt och en halv riven gurka. Låt masken verka i 10 minuter och skölj med ljummet vatten.

3. Gurkvatten är en annan spa-klassiker som vi älskar. Att dricka vatten är viktigt för hudens återfuktning. Skiva ner en gurka i en kanna isvatten. Låt dra i minst en timme i kylen innan du dricker.

 

I januariboxen fick några glossies testa Cucumber Face Cream (39 kr/50 ml), en ansiktskräm särskilt utvecklad för fet och kombinerad hud. Den ger intensiv fukt och lugnar hudirritationer, dessutom är den vegansk och cruelty-free. Genom att stabilisera och normalisera funktionen hos talgkörtlarna balanseras huden. Den lätta konsistensen sjunker direkt in i huden. Vi gillar verkligen den här uppfriskande ansiktskrämen med en fräsch doft av gurka.

Krämens aktiva ingredienser är gurkextrakt, provitamin B5 (D-panthenol) samt vitamin A och E. Gurka har många fördelar för huden och innehåller antioxidanter och mineraler, bland annat svavel som är milt antiseptiskt och förebygger infektioner i hudens vävnad. Gurkans mineralsalter ger näring till huden, ökar blodcirkulationen och reducerar slaggprodukter.


Text
 
Stina Ljungmark

Inga taggarOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert