Tips & Tricks

Inspiration: fixa ditt eget Beauty Spa

 

Låt dig inspireras av månadens Glossybox och fixa ditt eget Beauty Spa hemma – vi visar vägen!

SÄTT STÄMNINGEN

Atmosfären är otroligt viktig när du fixar ditt DIY-spa. Släck den trista lysrörsbelysningen och satsa på väldoftande ljus som hjälper dig att komma i relax-mood på ett kick. Välj ljus med eteriska oljor som verkar avslappnande och hjälper till att balansera ditt sinne, så som lavendel. Slå på din favoritmusik eller hitta lugnet med en helt ny spellista, testa till exempel ”Peaceful Retreat” eller ”Spa Treatment” på Spotify för maximal avkoppling.

FLUFFIG FROTTÉ

Förbered ett gäng fluffiga handdukar och en nytvättad morgonrock att direkt glida in i efter duschen eller badet. För den där lyxiga hotellkänslan satsar vi på en stor, varm frottébadrock som matchas med mysiga tofflor. Låt mjukt och mysigt vara ledorden!

TÄNK PÅ TEMPERATUREN

Vem har inte hoppat till någon gång när en kall bodylotion nuddat huden? Den isande känslan vill du så klart undvika när du unnar dig en härlig spa- dag. Få den ultimata lyxkänslan genom att värma eller kyla dina produkter för att maxa upplevelsen! Måtta upp ungefär hur mycket bodylotion du kommer att använda i en skål och ställ på elementet medan du duschar – och voilà: kroppstempererad kräm är ett faktum! På samma sätt kan du lägga ögon- och ansiktsmasker i kylen för att få en skön, kylande och uppstramande effekt.

DEN RÄTTA KÄNSLAN

Höj ambitionen ett snäpp och applicera din mask med hjälp av en pensel. Inte nog med att det känns underbart mot huden, produkten appliceras precis, jämnt och kladdfritt, precis som om ett proffs hade gjort det. Om du inte vill investera i en särskild borste för ändamålet fungerar en vanlig sminkborste också, men se till att välja en med lite fastare borst. Ta först lite produkt på borsten och applicera därefter ett tunt lager med svepande rörelser.

AFTER-SPA

Återvänd till verkligheten så långsamt som du bara kan förmå dig. Sätt dig gärna i soffan tillsammans med något gott att dricka, det kan vara ett stort glas gurkvatten, en kopp örtte eller färskpressad juice. Njut av att vara varm och ren. Låt mobilen vila och plocka upp en bok eller tidning. Om det är kväll kan du med gå och lägga dig tidigt. Låt en nattmask göra sitt och möt morgondagen med ny energi och mjuk hud!

Inspireras av produkterna i månadens Glossybox Beauty Spa – bli en glossie idag för endast 159 kr. Klicka här!

 

Text Stina Ljungmark Bilder Pinterest, GIPHYOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert