Tips & Tricks

Naturlig hudvård för nordiska behov


Life Body & Soul erbjuder ekologisk hudvård som är snäll både mot huden och vår omvärld. Upptäck det härliga sortimentet i Life-butikerna!

Life är Nordens största hälsokedja med 170 butiker i Sverige. Där finns ett brett sortiment av hälsoprodukter med allt från kosttillskott till vetekuddar, kombucha och naturlig hudvård. Men visste du att Life har en egen serie vårdande kroppsprodukter med naturliga och ekologiska ingredienser? Life Body & Soul produceras i Norden och är anpassade för det nordiska klimatet. Maria Bønnelykke är ansvarig för forskning och utveckling.

– Vårt mål var att skapa hudvård utifrån nordiska behov, med milda och miljövänliga råvaror. Alla produkter är utvecklade efter samma standard som den naturliga certifieringen COSMOS, det vill säga med 95 till 100 procent naturligt innehåll, berättar hon.

Fungerar naturliga ingredienser lika bra som syntetiska?

– Ja, absolut. Konventionella rengörande produkter innehåller ofta SLS, ett vanligt och starkt tvättämne som löddrar mycket, men som också kan vara mycket irriterande för huden. Här har vi valt mildare rengörande ämnen, som har samma effekt men inte samma lödder. Krämer och mjukgörande produkter fungerar utmärkt med bara naturliga ingredienser, enligt Maria.

En fördom om ekologisk hudvård är att den är tråkig men det stämmer verkligen inte om Life Body & Soul. Produkterna är snygga på badrumshyllan samtidigt som de känns lyxiga och är välgörande för huden. Du hittar produkterna i Life-butikerna över hela landet samt på lifebutiken.se.

I The Glossy Party(slutsåld) fick några glossies testa en av Life Body & Souls vårdande produkter, en Body Lotion (119 kr/250 ml) eller en Body Soufflé (149 kr/250 ml) från serierna Smooth Almond eller Citrus.

Text Stina Ljungmark

Bli en glossie du med! Klicka här💋

 Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert