Tips & Tricks

Yves Rocher – Skönhet Från Växtriket

Franska skönhetsmärket Yves Rocher har sedan 1959 gett oss skönhetsprodukter från växtriket. Träd ger näring till jorden och alla som lever på den. Ett av Yves Rochers mål är att plantera 100 miljoner träd fram till och med år 2020, och de har redan kommit en god bit på vägen!

Visste du att det varje år försvinner 13 miljoner hektar skog? Det motsvarar en yta lika stor som Portugal. Jordens skogsyta har minskat med hela 40 procent de senaste 300 åren och skövlingen bara fortsätter. Det är inte hållbart eftersom skogen är livsviktig för vår planet. Den bidrar till att reglera klimatet, skydda jordkvaliteten och är hemvist för många djur och växter. Yves Rocher drivs av att göra morgondagens värld grönare och deras stiftelse har som mål att till och med år 2020 ha planterat 100 miljoner träd genom kampanjen Plant for the Planet. Siffran i skrivande stund är 81,8 miljoner. De nordiska kunderna har hittills bidragit med cirka 7 miljoner träd genom att exempelvis köpa de produkter där en del av vinsten går till Plant for the Planet.

Yves Rocher är en av världens största leverantörer av skönhet från växtriket. De aktiva ingredienserna som kommer från växtriket skördas utan att hota växterna, dess framtid eller miljö. Yves Rocher använder enbart odlade eller förnybara växter. Samtliga av de avsköljbara produkterna har en formula som är lätt biologiskt nedbrytbar. Alla förpackningar omfattas av ett proaktivt engagemang för ekodesign.

I novemberboxen (nu slutsåld) fick några glossies testa nylanserade Concentrated shampoo. För varje sålt schampo planterar Yves Rocher ett träd genom Plant for the Planet!🌿

 Just nu kan du dessutom tävla om att vinna ett produktkit från Yves Rocher till dig själv och en kompis. In på vår Instagram @glossybox_sweden för att tävla – klicka här!

 

Psst! Du kan självklart fortfarande bli prenumerant. Om du startar din prenumeration idag blir din första box en ikoniskt rosa Glossybox fylld med fem av våra mest älskade produkter till ett värde över 800 kronor. Klicka här för att bli prenumerant idag!Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert