Tips & Tricks

TORR HUD – VAD BEROR DET PÅ?


Visste du att vattenhalten i hudens hornlager (hudens yttersta lager som är i direkt kontakt med omgivningen) kan variera mellan 10 – 16 %, främst beroende på luftfuktigheten? Generellt sett är luftfuktigheten högst på sommaren och lägst på vintern. Väder och vind kan både förbättra och försämra torr och irriterad hud. På hösten och vintern när det är kallt och luftfuktigheten låg kan hudens yttersta lager bli torrt och sprucket. När du duschar, badar eller kommer i kontakt med rengöringsmedel eller andra kemikalier finns det också en risk att huden blir torr och utvecklar eksem. Vissa människor är mer känsliga för uttorkning än andra, på grund av våra olika genetiska förutsättningar. Om du som många andra har problem med torr hud behöver du en intensivt återfuktande hudkräm.

En produkt som hyllas världen över för sin förmåga att återfukta och göra huden mjuk och smidig är Cetaphil Moisturizing Cream. Dess unika formula ”låser in” fukt i huden och minskar därmed avdunstningen. Krämen är snabbabsorberande och lämnar huden mjuk och skön utan att göra den fet. Eftersom den är både mild och parfymfri bidrar den även till att lugna och återställa känslig, mycket torr och irriterad hud. Moisturizing Cream återfuktar huden under en lång tid. Formulan innehåller ett speciellt utvecklat system av ingredienser som är kliniskt bevisade för att kunna minska avdunstning och binda fukt i huden, för extra effektiv återfuktning.

Tips! Applicera krämen dagligen, minst två gånger om dagen. Smörj gärna in huden efter duschen, då huden fortfarande är fuktig. Genom att kapsla in fukten hjälper du hudens hornlager att bevara en hög vattenhalt

PSST! VISSTE DU ATT..?

…Cetaphil grundades för över 70 år sedan. Varumärket placerar sig som topp 9 bäst säljande hudvårdsserie på apotek i Sverige trots att Cetaphil bara funnits här i drygt tre år.

… Cetaphils produkter har utvecklats i samarbete med hudläkare och innehåller bara ingredienser som är kliniskt bevisade för sin effekt, för att inte irritera känslig hud.

…Cetaphil har vunnit över 113 internationella priser.

…Cetaphil säljer en cleanser varje minut världen över.

…Cetaphil finns i 82 länder, och är särskilt populärt i USA, Australien och många länder i Mellanöstern.

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert