Uncategorised

Bio-Oil’s otippade användningsområden!


Visste du att Bio-Oil (som några fick testa i oktoberboxen!) kan användas både i ansiktet, på kroppen och i håret? Den bästsäljande oljan har fantastiska egenskaper för att minska ärr och bristningars synlighet, samtidigt som den verkar intensivt återfuktande på torr hud.

UTTORKAD HUD
Hudens yta har ett osynligt fettlager som hindrar fukt från att tränga ut. I ett mycket torrt klimat har det här fettlagret ofta svårt att fungera och för mycket fukt lämnar huden. Dagliga duschar kan också göra att fettlagret avlägsnas på grund av den uttorkande effekten hos tvål och vatten. Bio-Oil återuppbygger hudens naturliga fettlager och hjälper till att återställa hudens skyddsbarriär för att behålla fukt.

ÅLDRANDE HUD
Rynkig hud uppstår med åldern då kollagen- och elastinfunktioner i huden försämras. Bio-Oil innehåller flera ingredienser som bidrar till att förbättra hudens karaktär och gör den mjuk, len och smidig. Hudoljan är också återfuktande, vilket förbättrar struktur och hudton samtidigt som rynkorna blir mindre framträdande.

OJÄMN HUDTON
När kroppen har en oregelbunden produktion av melanin uppstår ojämn hudton, eller pigmenteringar som det också kallas. Det kan ut- lösas av överdriven solexponering, användning av hudvårdsprodukter av dålig kvalitet eller hormonella förändringar. Bio-Oil bidrar till att förbättra utseendet vid en ojämn hudton. Om du använder solskyddsfaktor ska den appliceras först när Bio-Oil har absorberats helt

ÄRR
Ärr är en del av läkningsprocessen och beror på ett överskott av kollagen i sårområdet. Ärr genomgår många förändringar när de mognar, men är av permanent natur. Bio-Oil har formu- lerats för att förbättra utseendet hos ärr, men kan aldrig ta bort dem.

BRISTNINGAR
När kroppsmassan ökar snabbare än den täckande huden, sträcks huden ut och ett ärr bildas då den läker – bristningar. Sannolikheten för att få bristningar varierar beroende på hudtyp, ålder, kost och återfuktning av huden. Bristningar är av permanent natur och trots att Bio- Oil formulerats för att förbättra deras utseende, kan det aldrig ta bort dem. Under graviditet ska produkten appliceras från och med den fjärde graviditetsmånaden på de områdena som har benägenhet att drabbas av bristningar.

HÅR
Vi älskar också att ha den i hårtopparna, för att ge håret extra glans och mjukhet. Applicera en liten mängd och arbeta försiktigt in i hårtopparna.

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert