Tips & Tricks

Q&A med L300’s experter: balanserad hud NU!

Återställ din naturliga fuktbalans med rätt hjälp!Du behöver en bra kombination av fukt och lite fett.Torr hud är inget problem med rätt produkter. L300 Intensive Moisture är en serie som utvecklats för att återställa fuktbalansen i torr hud. Resultatet blir en återfuktad hud med bevarad spänst och ökat skydd mot yttre påfrestningar. Exklusivt för Glossybox har L300’s experter svarat på våra frågor om hudvård!

Kan jag bli beroende av krämer?
– Nej, huden kan inte skapa ett beroende av olika krämer. När man använder hudkräm återställer man dess balans och huden blir mjuk och skön. Om man sedan slutar att använda produkten kan huden plötsligt upplevas som torrare och mindre elastisk. Det är denna skillnad som uppfattas som ett beroende men huden återgår endast tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd.


De vårdande produkterna från L300’s serie Intensive Moisture

Ska jag alltid använda produkter för torr hud fastän jag bara har torr hud ibland?
– Försök att anpassa dina produkter efter hudens nuvarande kondition. Eftersom huden förändras beroende på olika faktorer så som årstider, ålder, kost och stress, är det normalt att byta produkter under vissa perioder.

I oktoberboxen fick några glossies testa L300 Intensive Moisture Face Cream! 

Varför behöver jag hudkräm?
– Huden, speciellt den i ansiktet, utsätts dagligen för påfrestningar som kan skapa obalans. Värme, kyla, vind, föroreningar och torr inomhusluft kan göra huden torr och vi kan då behöva kompensera med en fuktkräm. När vi rengör huden från smink eller när vi duschar, tar man bort orenheter, men även hudens egna fetter, de kan vi då behöva ersätta med kräm.

Vad menas med hudens egna aktiva fuktbevarande ämnen?
– Många av de aktiva ämnena i L300 finns naturligt i huden eller efterliknar dem. På så vis hjälper krä- men huden att hjälpa sig själv. Naturliga fuktbevarande ämnen, eller aktiva fuktbevarande ämnen, är hudens egna fuktbindare. De bildas i kroppen och finns naturligt i huden. De kallas även för ”NMF” efter engelskans Natural Moisturising Factor. Till denna grupp hör karbamid, salt, mjölksyra, fria aminosyror med flera.

Vad är betain, karbamid och mjölksyra?
– Betain är ett ämne som finns naturligt i huden. Det hjälper huden att binda fukt, förbättrar hudens elasticitet och skyddar huden mot irritation. Karbamid, eller urea, är en av hudens naturliga fuktighetsbindare. Den normala halten av karbamid i huden är cirka 1,5 %. När huden blir torr råder ofta brist på karbamid. Karbamid bildas som en slutprodukt när kroppen bryter ned proteiner. Mjölksyra finns naturligt i huden och tillhör gruppen alfahydroxysyror (AHA). Alfahydroxysyror finns också i exempelvis sockerrör, frukt och mjölk. Förutom fuktighetsbindande egenskaper har dessa syror även en positiv effekt på hudens elasticitet och cellförnyelse.

 

 

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert