Allmänt

Martina Bonnier om Vichys nylanserade Liftactiv Collagen Specialist

2 

I oktober lanserar Vichy nya Liftactiv Collagen Specialist – en högpresterande ansiktscreme med aktiva ingredienser som peptider och Vitamin Cg. Ambassadör för den högpresterande produkten är ingen mindre än skönhets- och modeikonen Martina Bonnier! 

Med nya Liftactiv Colllagen Specialist lanserar GLOSSY-favoriten Vichy en riktig drömprodukt för dig som älskar högpresterande hudvåd, och vem gör inte det? Oavsett om du är en inbiten ingrediensfanatiker eller mer av en hudvårdsrookie är denna ansiktcreme ett måste i höst – för i slutändan handlar hudvård om faktiska och synbara resultat. I takt med ökad medvetenhet från konsumenter har efterfrågan för avancerad hudvård med aktiva ingredienser som peptider och Vitamin C vuxit. I septemberboxen Beauty Circus fick några glossies bli först med att testa denna produkt, som innehåller just en mängd aktiva ingredienser.

Ambassadör för Liftactiv Collagen Specialist är Martina Bonnier, etablerad skönhets- och modejournalist som skrivit om dessa ämnen i trettio år. Under en presentation med Martina fick vi på GLOSSYBOX äran att lära oss mer om den nya produkten och dessutom ta del av insider-tips från en av branschens främsta storheter.

Martina Bonnier beskriver hur hennes relation till Vichy sträcker sig långt i både tid och rum – närmare bestämt till Paris för 25 år sedan. Under denna tid var apoteken i Sverige statligt ägda, och beställningslistorna från vänner i Sverige som suktade efter Paris apoteks betydligt bredare hudvårdsutbud var långa.

Redan då var Vichy ett varumärke som var pålitligt. Jag har en stark relation till Vichy och en relation jag tror jag kommer ha resten av livet.

 

Sedan 2003 finns produkterna lyckligtvis även på svenska apotek, och Vichys Roger Nimark förklarar att Vichy kan titulera sig som världens största hudvårdsvarumärke på apotek. Han menar vidare att det är oerhört viktigt för Vichy att produkterna säljs just på apotek där kunniga farmaceuter har möjlighet att agera professionella rådgivare. Detta är inte minst viktigt när det kommer till anti-age eller slow age, som Vichy hellre förespråkar, eftersom att det fångar upp många kvinnors strävan efter att åldras med stolthet. I ålderstecken sitter minnen – men det finns möjlighet att åtgärda det vi har behov av på naturlig väg med rätt produkter.

Att åldras med stolthet har fallit sig naturligt för Martina Bonnier, som också har sina egna knep för att hantera en stressig tillvaro i en bransch som i mångt och mycket fokuserar på yta.

Det måste komma inifrån. En trygghet i dig själv. Jag förespråkar naturlig skönhet och på Damernas Värld har vi det inskrivet i vår policy. Vi skriver inte om icke-naturliga behandlingar, skönhetsbehandlingar, injektioner eller liknande.

 

Samtidigt är Martina noga med att ta hand om sig själv och leva det mest hälsosamma liv som fungerar för just henne. Hon tränar flera gånger i veckan, dricker inte alkohol, förespråkar sömn och lägger stor vikt vid att sköta sin hudvård. ”Om det är det minsta du kan göra för dig själv – gör det!”, säger hon. Martina förklarar vidare hur hudvård kan bli som en härlig ritual eller ”en chans att få vila i sig själv när man stänger in sig i badrummet”, som hon själv beskriver det. Hon fortsätter: Vilka produkter man ska ha är så individuellt – alla behöver olika. Våga testa nya produkter för den period du är i livet. Vi står inte stilla i livet, så vi behöver även förändra vår hudvård.”
I förhållningssättet till skönhet och åldrande verkar ambassadören Martina och varumärket Vichy mötas. Vichys utbildare och mångåriga vän med Martina utvecklar att ”Vichy är lite som, vi håller oss borta från det konstlade.”

Vichy som varumärke har en resultatinriktad inställning till hudvård: man ska synbart se att det händer något. Många känner till Vichy Liftactiv Supreme, som har funnits på marknaden länge. Nya Liftactiv Collagen Specialist är ny i sortimentet tillsammans med Liftactiv Hyalu Mask. Tillsammans verkar dessa produkter på alla typer av ålderstecken och innehåller kraftfulla ingredienser så som peptider, Vitamin Cg, olika typer av Hyaluronsyra.

Liftactiv Collagen Specialist går helt i linje med vår GLOSSY-inställning till hudvård, och vi kommer fortsätta vår rutin precis som Vichy: vara stolta över de år vi har på nacken, men också fortsätta kräma! Pssst! Beställ månadens GLOSSYBOX här för chansen att testa din produkt!
Liftactiv Collagen Specialist lanseras på Apotek och apotea.se i oktober. Rek. pris är 525 kr för 50 ml.
Foto Sandra Engström


Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert