Spoiler

Previse Skincare: Dermatologiskt testad hudvård från USA!

Amerikanska Previse Skincare lanseras nu i Sverige. Märket erbjuder en dermatologiskt utvecklad, aktiv hudvård som passar alla hudtyper och som ligger steget före med rätt miljötänk och rena ingredienser. Med koden PROVAPREVISE får du just nu 25 % rabatt på Previse på Apotea.se!

Previse betyder att förutse eller att ligga steget före. Detta är utgång- punkten för varumärket med samma namn. Ingredienserna i produkterna från Previse är framtagna för att bygga upp hudens egenskaper från grunden, stärka cellernas DNA, och på det viset förebygga problem och sjukdomar, snarare än att angripa dem i efterhand. Apotea.se tar nu in det amerikanska märket och några av er glossies får en chans att testa Previse i ett kit i travel-size med Marine Granules (425 kr/50 ml) och Purify Marine Cleanser (345 kr/240 ml) i månadens box.

Hudvårdsmärket har ett helt unikt koncept, som utöver hudens tillstånd även tar hänsyn till mängden pigment i huden, melanininnehållet, enligt Fitzpatricks skala, en numerisk klassifikation av hudtyper från ett till sex.

För några år sedan befann sig den svenska dermatologen Ylva Ohlsson i USA för att praktisera hos Dr Ellen Marmur, hudläkaren som varit med och utvecklat innehållet i Previse tillsammans med grundaren Sean Patric Harrington.

– När jag var klar och det var dags att lämna New York fick jag frågan om vad jag kunde ta med mig därifrån tillbaka till Skandinavien och fick svaret: ta med dig Previse. Och självklart tyckte jag det var spännande av flera orsaker. Framförallt för att det erbjöd en enkel daglig hudvård som hade skräddarsytts för kundens behov med endast ett fåtal ingredienser och med recept som ut- vecklats av hudläkare i samarbete med kemister och botanister, säger Ylva Ohlsson, som i dag är verksamhetschef för Diagnostiskt Centrum Hud i Göteborg och medicinsk rådgivare åt Previse.

”Tanken är att man kan starta med detta enkla och effektiva hudvårdskoncept under ungdomsåren och sedan fortsätta genom livet med för åldern anpassade produkter.”
– Ylva Ohlsson, legitimerad hudläkare

Produkterna är veganvänliga och består till stor del av noga utvalda växt- och algextrakt, olika typer av antioxidanter samt återfuktande hyaluronsyra. Samtliga recept har även granskats i samarbete med en erkänd toxikolog för att minimera risken för oönskade reaktioner, som till exempel irritation eller allergi.

– Tanken är att man kan starta med detta enkla och effektiva hudvårdskoncept under ungdomsåren och sedan fortsätta genom livet med för åldern anpassade produkter. Vi är väldigt glada att vi nu har en specifik, skräddar- sydd serie för gravida och ammande. Det vi tycker särskiljer vår produktlinje är att vi haft möjlighet att prova och utveckla produkterna på våra hudkliniker under flera år.

Även Ylva Ohlsson själv har ett nära samarbete med Previse i och med att hon är medicinsk rådgivare åt dem. Vid utveckling av nya produk- ter är hon med och påverkar ingrediensval.

– Produktserien Zero Fragrance som medverkar i Glossybox är lämplig för alla hudtyper och melaninnivåer och speciellt tänkt för personer med känslig hy samt för de som är väldigt doftkänsliga. Det har varit väldigt spännande och lärorikt att jobba med Previse under de här åren, att kunna vara med och påverka ingredienserna samt att få se att serien håller måttet genom alla granskningar, säger Ylva Ohlsson.

Previse har sedan starten representerat ”clean beauty”, det vill säga, att de har plockat bort onödiga och tveksamma ingredienser i samråd med toxikolog och fokuserat på de mest aktiva och rena ingredienserna som verkligen gör nytta. Det holistiska tänkandet genomsyrar hela företaget med hållbara ingredienser ur miljösynpunkt och nedbrytbara förpackningar.

Starta din prenumeration på Glossybox idag för att få chansen att testa en produkt från Previse. 

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert