Tips & Tricks

Veganska hudvårdsnyheter från Laponie of Scandinavia

Laponie of Scandinavia är varumärket som skapar avskalade men effektiva hudvårdsprodukter med ett fåtal, noga utvalda råvaror.

Bakom det veganska varumärket står dess finlandssvenska grundare Kristina Pentti, med lång personlig erfarenhet av problemhud. Tillsammans med varumärkets kemist Jaana Ailus utvecklar hon produkterna i det egna laboratoriet, varefter de produceras i Finland och i Sverige. Bland ingredienserna finns råvaror som marockansk arganolja, finsk havreolja, svensk rapsolja och lövträdsxylitol från Finland. Varken råvarorna eller produkterna är testade på djur. 

Allt började när Kristina Pentti utan framgång försökte hitta produkter för sin mycket känsliga och reaktiva hud. Med ett flertal utmanande hudproblem, som dessutom ofta varierade från dag till dag, tröttnade hon till slut. Efter att ha läst på om hudvård och kosmetisk kemi började hon göra sina egna produkter – och stegvis blev huden bättre. Idag skapar Kristina tillsammans med kosmetik-kemisten Jaana Ailus produkterna hon själv behövde men inte hittade på marknaden. Nu tävlar vi ut fem kit med produkter!

Nu har du chansen att vinna Laponie of Scandinavias två nylanserade ansiktsrengöringar Gel Cleanser och Milk Cleanser! Klicka här för att komma till tävlingen.

Gel Cleanser

Den svagt löddrande djuprengöringen Gel Cleanser (180 kr / 100 ml) är en av Laponie of Scandinavias nylanseringar denna höst. Gelen löser effektivt upp olja, orenheter och makeup, samtidigt som den är skonsam och snäll mot huden. Den växtbaserade formuleringen innehåller bland annat mjukgörande betain och xylitol, som ger en härligt ren känsla utan att huden stramar. Produkten innehåller inga tillsatta doftkomponenter.
Milk Cleanser
Laponie of Scandinavias milda Milk Cleanser (180 kr / 100 ml) innehåller bland annat närande rapsolja och fuktande xylitol, och avlägsnar skonsamt olja, orenheter och makeup. Resultatet blir en fräsch,  len och smidig hud. Produkten innehåller inga tillsatta doftkomponenter.

TILL TÄVLINGEN!

Inga taggarOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert