Intervju

A to K vitaminspray: nästa generations kosttillskott!

Vitaminer i sprayform! Visst låter det intressant? Sprayen är en spännande, innovativ produkt som gör det enklare för dig att få i dig nyttiga vitaminer och mineraler, viktiga för så väl kroppen som hud, hår och naglar. Perfekt för att ladda inför nya utmaningar!

A to K är ett nytt spännande svenskt varumärke. Att göra intaget av vitaminer till en smidig del av vardagen är en viktig vision för dem. Med vitaminsprayen slipper man stora tabletter, men framförallt kan man ha med sig flaskan i handväskan överallt. Rentav ”nästa generations kosttillskott”, som de själva säger. A to K har tre olika vitaminsprayer. Kosttillskotten har olika egenskaper men har alla en fräsch smak av mint. Shine innehåller Vitamin D som hjälper till att bibehålla den normala funktionen hos immunsystemet, muskelfunktionen och benstommen. Defence ger immunsystemet en extra boost med hjälp av Vitamin C och D samt zink. Den innehåller även Vitamin B12 och folsyra som motverkar trötthet. Care innehåller biotin och Vitamin A som ger extra näring till hår, hud och naglar. Du hittar A to K Vitamin Spray på apotek och utvalda återförsäljare, pris: 139 kr/15 ml. Sprayen innehåller 30 dagsdoser och kan användas av alla från 15 och uppåt.

”Vitaminer i sprayform är ett smart, enkelt och effektivt sätt att ta sina vitaminer.”

Den här månaden får några glossies testa en vitaminspray från A to K, för att på detta innovativa sätt fylla på depåerna inför höstens alla utmaningar. Vi fick en pratstund med Claes Persson, grundare och VD.

Hur skiljer sig vitaminsprayerna mot traditionella vitaminer i tablettform?
– Vitaminer i sprayform är ett smart, enkelt och effektivt sätt att ta sina vitaminer. Våra produkter finns i olika funktioner, Defence, Care och Shine, och är sammansatta utifrån konsumentens olika behov. Många vill idag ta sina vitaminer i färdiga funktioner snarare än att ta flera olika tabletter. Studier visar även att Vitamin D i sprayform har nästan dubbelt så hög upptagningsförmåga jämfört med tabletter och kapslar.

I augustiboxen får några glossises testa Defence –
för en ultimat höstboost med D-vitamin!

Varför ska man använda en vitaminspray istället för ”vanliga” vitaminer?
– Det finns många fördelar med vitaminspray. En stor del upplever obehag av att svälja tabletter, med sprayen behövs inget vatten för att få i sig vitaminer och den är smidig att ha med sig. Självklart är den högre upptagningsförmågan av Vitamin D en stor fördel. Återigen är det väldigt smidigt att ta vitaminer i färdiga funktioner anpassade för olika behov.

Vilka fördelar har de olika vitaminsprayerna (Defence, Care och Shine) och kan man kombinera allihop samtidigt?
– Defence är en produkt som hjälper dig att ta hand om ditt immunsystem och ge det en extra boost. Care är ett kostillskott för dig som vill ge hår hud och naglar extra näring. Shine är en ren D-vitaminspray och den ger högre upptagning av D-vitamin, och som nästan alla vet så är det en mycket viktig vitamin för kroppen – särskilt i länder som har färre soltimmar. Samtliga produkter går att kombinera, det man ska ha i åtanke är att både Shine och Defence innehåller D-vitamin så där får man då själv avgöra hur mycket man vill få i sig utöver rekommenderad dos.

Hur lång tid tar det innan vitaminsprayer- na visar en effekt?
– Allt beror på om man har någon brist eller inte, så det är svårt att svara generellt. Använder man till exempel Defence så kanske du inte märker någon direkt skillnad, snarare att man tar hand om sitt immunsystem och med alla fördelar som det innebär. När det kommer till kosttillskott för hår, hud och naglar, i detta fall Care, brukar man säga att det tar minst två till tre månader innan man kan känna någon effekt.

 

Text: Louice Tapper Florén

Inga taggarOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert