Intervju

”Healthy skin is beautiful skin”


Dr. Murad är känd för att leverera effektiv hudvård med goda livsråd. Vi fick ett exklusivt möte med Zoe Shaw som berättade mer om varumärkets filosofi och delade med sig av några tips om hur du bäst använder Murad-produkten som alla får i månadens box!

Det hyllade varumärket Murad skapades 1989 av den prisbelönta läkaren Howard Murad. Dr. Murads vision och holistiska synsätt på hudvård har genomsyrat varumärket från start. Murad menar att det finns en koppling mellan hud, kropp och själ. GLOSSY Mag fick ett exklusivt möte med Zoe Shaw, som har arbetat med varumärket Murad i 10 år.

– När Dr. Murad och jag ses brukar han säga ”Zoe, har du burit din krona?”, och med detta menar han om jag har tagit hand om mig själv, som en kunglighet. Vi måste sätta oss själva först i våra liv, först då har vi möjlighet att ta hand om andra, berättar Zoe Shaw med en klingande brittisk accent.

Berätta mer om Murads värderingar!
– Murad handlar om att hjälpa människor att få en hälsosam hud – och därmed också en vacker hy! Dr. Murads mening i livet är att hjälpa oss att bli lyckligare och mer hälsosamma. Han brukar säga att: “Healthy skin is beautiful skin, and beautiful skin is healthy skin”. Om han kan hjälpa dig att i grunden få en bättre hy, kommer du också att må bättre. Förhoppningsvis!


Pssst! Klicka här för att beställa augustiboxen Endless Summer som innehåller Cleansern från Murad!

 

Hur reflekteras denna filosofi på Murad?
– Vi på Murad talar ofta om att hudhälsa kan uppnås på olika sätt. Det är viktigt att välja produkter omsorgsfullt, men huden påverkas även genom ”intern vård”; kost, näring och kosttillskott. Dr. Murad råder oss att ”eat your water”, eftersom vattnet i mat lättare kan tas upp av cellerna. Han menar att ju bättre återfuktade våra celler är, desto mer hälsosamma är de och desto friskare blir vi, samtidigt som vår hud ser bättre ut. Vi kan även äta kosttillskott för att få i oss alla vitaminer och mineraler som huden behöver. Huden behöver vård inifrån och ut!

Kan du berätta om Murad Aha/Bha Exfolia- ting Cleanser som alla får i månadens box?
– Det är en av mina personliga favoritprodukter! Syror låter kanske lite läskigt, men det finns ingen anledning att vara rädd för dessa syror, då de kommer från naturliga källor. Murad Aha / Bha Exfoliating Cleanser har tre syror i sig; glykolsyra, mjölksyra och salicylsyra. Glykolsyra kommer till exempel från sockerrör och mjölksyra härstammar från mjölk. Vad som är briljant med denna trio av syror är att de hjälper till att förnya huden så att nya celler kan nå hudens yta snabbare. De unga cellerna är jämnare och mer strålande, så därför vill vi få fram dem. Syrorna hjälper också till att hålla porerna rena. Så sammanfattningsvis är produkten fantastiskt utjämnande, fantastiskt rengörande och fantastisk för anti-aging. Dessutom passar den alla, oavsett ålder. Den är också väldigt dryg, eftersom du bara behöver använda en liten mängd en till tre gånger i veckan.

Hur använder jag bäst cleansern?
– Börja med att rengöra huden, för att ge produkten en ”clean canvas”. När huden är ren från smuts och smink kan produkten göra det den gör bäst: exfoliera huden. Aha / Bha Exfoliating Cleanser innehåller jojobapärlor som ger en djuprengörande mekanisk peeling. Du behöver inte skrubba hårt, utan låt produkten göra jobbet. Ta en ärtstor klick, applicera varsamt över hela ansiktet, halsen och dekolletaget, och massera in produkten i en minut. Skölj slutligen ansiktet.

Vad är nästa steg efter jag använt cleansern?
– Då fortsätter du med din vanliga hudvårdsrutin! Om du använder den på kvällen skulle det vara trevligt att lägga på en mask efteråt. Efter- som huden är exfolierad kan den ta till sig och verkligen absorbera ingredienserna i masken. Men på morgonen går det bra att fortsätta med serum, dagkräm och ögonkräm.

 

Inte prenumerant än? Klicka här för att få hem augustiboxen Endless Summer och testa cleansern från Murad!

Text Stina LjungmarkOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert