Intervju

Nästa Limited Edition-box i samarbete Look Good Feel Better

Glossybox är mycket stolta att presentera vår nästa Limited Edition-box i samarbete med Look Good Feel Better! Organisationen som anordnar makeupkurser för kvinnor med cancer. Vi har träffat några av eldsjälarna i organisationen och delar med oss av ett par kommentarer från kursdeltagarna.

 

Glossybox nästa Limited Edition-box lanseras i ett unikt samarbete med Look Good Feel Better. Det humanitära programmet startades i USA 1989 och finns nu i ett 20-tal länder runt om i världen, i Sverige startade det våren 2003. Look Good Feel Better (LGFB) erbjuder kvinnor, som behandlas för cancer, kostnadsfria kurser i hudvård och makeup. Makeupkonsulenter ger professionell rådgivning och hjälper till att förebygga eller eliminera utseenderelaterade problem, som kan uppstå under behandlingen mot cancer. Målet är att ge cancersjuka kvinnor ökat självförtroende och större välbefinnande i en svår livssituation.

Vi har träffat Madelaine Nordstrand som är projektledare för LGFB i Sverige.
– Jag har varit det i sju år, innan dess stöttade jag projektet på andra sätt. I dag är jag ansvarig för allt från volontärer och sponsorer till dialogen med sjukhus med mera, berättar Madelaine.

Samarbetet med Glossybox är något Madelaine länge velat genomföra.
– Det är en dröm som blivit sann! Att få göra en box tillsammans med ett så starkt varumärke inom skönhet som Glossybox har varit en dröm under många år, dels för att sprida kännedomen om LGFB så att fler kvinnor har möjlighet att gå kursen, och dels för att få så många inom branschen att engagera sig, allt från sponsorer till volontärer och samarbetspartners, förklarar Madelaine.

Under kursen används ett brett sortiment av hudvårds- och makeupprodukter, skänkta av ledande kosmetikmärken i Sverige. Produkterna får sedan tas hem för fortsatt användning. 21 kosmetik- och hygienföretag, med 37 olika varumärken, är medlemmar i LGFB och sponsrar med pengar och produkter. 27 företag med anknytning till kosmetik- och hygienbranschen är ”stödjande medlemmar” och sponsrar LGFB med pengar eller bidrar på annat sätt.

Bli prenumerant nu för att få förtur att beställa denna Limited Edition-box. Klicka här!

– Bidragen från företagen som är medlemmar är otroligt viktigt. Det, tillsammans med volontärerna, är grundstenarna i LGFB. Utan bidrag i form av pengar och produkter skulle vi inte ha möjlighet att driva projektet. Kosmetikföretagen är fantastiska som stöttar oss, säger Madelaine.

Vad kan jag som privatperson göra för att stödja Look Good Feel Better?
– Sprid ordet om oss! Alla känner vi någon som är drabbad av cancer, berätta om våra kurser så fler kan gå. Värva kanske en volontär att hjälpa oss eller uppmuntra någon inom skönhetsbranschen eller utanför att stötta oss med finansiella medel. Alla kan bli en miniambassadör för LGFB!

En av de viktigaste volontärerna är Natti. Till vardags arbetar hon som specialiserad hudterapeut/makeupartist på sin egen salong. Hon ville engagera sig som volontär och ringde runt till olika sjukhus och organisationer.

– Jag hade kontakt med cytostatika-avdelningen på sjukhuset i Karlstad, där jag fick Madelaines nummer och kom på så vis i kontakt med Look Good Feel Better. När jag startade mitt företag 2012 ville jag engagera mig i en cancerorganisation. Som tidigare anställd hade jag inte möjligheten att ”ta ledigt” för detta, men nu hade jag äntligen möjligheten. Jag kände att jag ville påverka och göra skillnad med min erfarenhet och kunskap, och kanske bidra till att förbättra någons tillvaro, om än så bara för en stund, berättar Natti.

Hur går en vanlig kurs till?
– I Karlstad brukar volontärerna ses ungefär en timme innan kursen startar. Vi ställer iordning platser, produkter, speglar med mera samt dukar upp till fika som sponsras av sjukhuset. Därefter välkomnar vi deltagarna, erbjuder drycker och tilltugg. Vi börjar med att berätta lite kort om LGFB, sedan rullar kursen igång med att kvinnorna får en steg-för-steg-kurs i hudvård och kosmetik. Vi volontärer demonstrerar på en deltagare och sedan får resten av gruppen testa själva. Sedan går vi vidare så att alla som vill får vara ”modeller” på ett eller flera moment. Vi går igenom allt från rengöring av huden till full ansiktsmakeup. I mitten av kursen tar vi en liten paus för tips om sjalknytning. Efteråt har kvinnorna möjlighet att stanna i en närliggande lokal för att byta kontakter eller prata om allt mellan himmel och jord. Kursen tar sammanlagt två timmar, men tiden swishar förbi i raketfart!

För Natti känns det fantastiskt att göra en skillnad för kvinnorna på kurserna.
– Det grundar mig som människa och bidrar till att behålla ödmjukheten, empati och en känsla av att jag kan få dessa kvinnor att känna sig ompysslade och lika vackra som de faktiskt är.

FÅ FÖRTUR!

Bli prenumerant nu för att få köpa boxen före alla andra. Klicka här för att starta din prenumeration på Glossybox.Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert