Intervju

Räddningen för ditt sommarhår!

Hello sunshinegoodbye damage!

5 TIPS FÖR FRISKT SOMMARHÅR!

1. Kombinera solskydd och hårvård. De bästa produkterna ger både näring åt håret och skyddar mot solen. GLISS Summer Repair med UVA & UVB- filter hjälper håret att tackla solens påfrestningar. Genom att använda de skyddande och vårdande produkterna skapar du de bästa förutsättningarna för friskt hår. Den högpresterande formulan innehåller bland annat näringsrikt monoi-extrakt som ger håret glans och strålande lyster.

2. Glöm inte hårbotten. Om du vistas i solen utan varken solskydd eller hatt riskerar du att bränna hårbotten. Det är lika viktig att skydda hårbotten som resten av kroppen, därför bör du satsa på hårprodukter med UVA & UVB-skydd eller en härlig solhatt.

3. Duscha före och efter bad. Torrt hår suger åt sig av salt och klor, detta sliter på håret och riskerar att göra det missfärgat. Duscha därför både före och efter bad i pool eller hav. Efter dushen kan du använda GLISS Summer Repair Balsamspray för att skydda håret ytterligare.

4. Dubbeltvätta håret. Schamponera håret två gånger efter bad. Den första gången för att bli av med orenheter från havet, klorrester och/eller stylingprodukter. Den andra gången för att ge vård och låta de näringsrika ämnena i produkten verka.

5.Styla lagom. Under sommaren mår håret bäst av skonsam styling. Låt håret självtorka istället för att använda fön, plattång eller andra värmeverktyg. Om du ändå vill använda värmeverktyg – se till att använda stylingprodukter med värmeskydd.

Text Stina Ljungmark bilder PinterestOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert