Intervju

Women In Beauty: vem är Shelley Sullivan?

Shelley Sullivan är kvinnan bakom MODELCO + KARL LAGERFELD kollektionensom nu återfinns i vår nylanserade Limited Edition-box, tillika CEO och Co-Founder av ModelCo. Shelley är en framstående affärskvinna som de två senaste årtiondena gjort sig ett namn i mode- och skönhetsvärlden.

Vi intervjuade Shelley för att ta reda på mer om det fantastiska samarbetet med Karl Lagerfeld såväl som om hennes karriär i skönhetsbranschen…

Grundandet av ModelCo

Under 1990-talet drev Shelley sin egna framgångsrika modell- och talangagentur i Sydney, då hon upptäckte en ny möjlighet inom skönhetsbranschen. Efter att ha arbetat med modeller, makeupartister och celebriteter skapade Shelley en serie bestående av kvalitativa och innovativa skönhetsprodukter.

Vilket råd hade du gett till den som vill starta sitt eget företag vid 21 års ålder?

 Ha förståelse för branschen du ger dig in i! Ta reda på hur mycket du behöver i kapital, och dubbla det därefter!

Vad fick dig att ändra fokus från din modell- och talangagentur till skönhet?

– Under mina åtta år som modellagent fick jag kontinuerligt ta del av modellernas önskemål när det kom till skönhet – önskemål som de lyxiga varumärkena inte kunde möta. Jag tittade även på hur de applicerade makeup och brun-utan-sol-produkter, och inspirerades även till att lansera en uppvärmande ögonfransböjare.

Shelleys skönhetstips

Vilken är din go-to skönhetsprodukt?

– Det måste vara en kombination mellan ModelCo More Brows och ModelCo Tan Airbrush in a Can. Vältrimmade bryn är essentiellt för alla looks, och jag känner mig alltid fin när min hy ser solkysst och glowig ut. Jag älskar även mascaran ModelCo LashXtend som tar fransarna till fantastiska höjder!

Vilket sminktips kan du dela med dig av inför sommaren?

– I takt med att temperaturen stiger så älskar jag att jobba upp brännan med hjälp av ModelCo’s stora utbud av brun-utan-sol-produkter. Bronzig och glowig hy är alltid ett vinnande koncept på sommaren. Komplettera med ModelCo’s bronzer och ljusreflekterande highlighter för underbar lyster.

Vilket är ditt bästa skönhetstips för att spara tid?

– ModelCo Tan Remover Exfoliating Soap är helt fantastisk! Inom loppet av 30 sekunder i duschen tar den bort brun-utan-sol, exfolierar huden och förbereder dig för att applicera brun-utan-sol på nytt.

Vilket är det vanligaste skönhetsmisstaget man gör i vardagen? 

– Jag upplever att upp uppkomsten av skönhetsbloggare och YouTube-tutorials bidragit till att många är väldigt duktiga på att applicera sin makeup! Det har hjälpt enormt mycket!

Shelley om skönhetsbranschen

Vad anser du har förändrats mest i skönhetsbranschen sedan du grundade ModelCo 2002?

–  Sociala medier har inneburit en väldigt stor förändring, och är otroligt viktigt för mitt varumärke. Jag tänker konstant på våra kunder och försöker förstå vad de vill ha.

Uppkomsten av sociala medier och det digitala utrymmet innebär att det som tidigare tog ett par månader nu går betydligt snabbare, som när det kommer till att lansera en ny produkt. Det innebär att man som varumärke mycket snabbt kan avgöra om en produkt har mottagits väl av konsumenter.

Så – vad gör ModelCo härnäst?

– Håll ögonen öppna, under 2019 kommer ModelCo att lansera en lyxig sminkkollektion.

 

BESTÄLL GLOSSYBOX x KARL LAGERFELD + MODELCO LIMITED EDITION Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert