Spoiler

Alice Stenlöf guidar: fixa looken med eyeliner

En kolsvart, skarp eyeliner har blivit influencern Alice Stenlöfs signum. Nu visar hon vägen till ett felfritt resultat – även för oss nybörjare. Passa på att fixa looken med Eyeko Fat Liquid Eyeliner, som du får testa i månadsboxen The Map Box!

1. ”Jag använder en teknik som jag själv har hittat på för att lägga eyeliner. Istället för att lägga eyelinern över hela ögat räcker det att bara lägga längst ut. Då syns det inte lika mycket heller om det inte blir perfekt. Om du har på lösögonfransar ovanpå eyelinern så syns det ändå inte ifall du lägger eyelinern längs hela fransraden, så det räcker med att börja långt ut. Jag börjar alltid med att lägga en liten ’klutt’ längst ut innan jag målar utanför fransraden.”

2. ”Utgå från vinkeln på undre franslinjen, lägg i linje med ditt eget öga, undre fransraden lutar lite uppåt. Jag överdriver den naturliga lutningen i slutet av ögat. Det som vissa gör fel är att hitta på en egen linje och inte följa den naturliga, då ser det lite klumpigt ut.”

3. ”När mallen är gjord fyller jag i med eyelinern och njusterar. Använd små, små drag, så det inte blir för mycket och för tjockt. Avsluta med att applicera mascara!”

Beställ The Map Box

 

Text Stina NilssonOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert