Intervju

Hårentreprenören Elin Johansson nu jurymedlem i Swedish Beauty Awards

Swedish Beauty Awards jury väljs utifrån sina specialistkunskaper för att kunna testa alla bidrag noga. Elin Johansson är frisör och hårentreprenör. Hon driver Sveriges största hårblogg på Metro Mode och är också en stor inspiratör på sociala medier.

Vilka kategorier bedömer du?
– Jag sitter i hårjuryn och bedömer bland annat årets schampo och balsam, hårvård och hårstyling.

Hur länge har du varit en jurymedlem?
– Detta är andra året jag är med och det är verkligen en stor ära för mig.

Vad är roligast med att vara med i juryn?
– Det är att få chansen att testa så många olika produkter som kommer ut på marknaden och verkligen få ge alla produkter en chans under en längre period. Sedan att vi i juryn kan hjälpa konsumenten till att lyfta produkter som verkligen förtjänar sin plats på tronen.

 

”Mitt hår får utstå mycket under dessa månader men det positiva är att man märker snabbt vilka produkter som sticker ut när man testar mycket.”

 

Vad är svårast?
– Det är att bedöma helt klart. Jag sitter och ändrar betyg fram och tillbaka och måste gå in i badrummet för att testa om. Mitt hår får utstå mycket under dessa månader men det positiva är att man märker snabbt vilka produkter som sticker ut när man testar mycket.

Vad är dina förväntningar på årets gala?
– Att det ska bli en lika storslagen fest som förra året när galan firade 10 år och att produkterna ska få ta allt fokus. Det roliga detta år är att vi som närvarar på galan kommer få mer tid att mingla, knyta an nya bekantskaper eller bara få chansen att hylla varandra lite extra. Skönhetsbranschen utvecklas för varje år som går och jag tycker galan ska vara en plats där vi klappar varandra på axeln för allt jobb alla lägger ner på just skönhet.

Hur förbereder du dig inför kvällen?
– Jag ska försöka få till mitt hårsvall i vanlig ordning, vara utvilad och njuta av alla vinnare som kommer koras.

Text Stina NilssonOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert