Intervju

”Det gör all skillnad i världen att kunna visa självsäkerhet”

Alexandra Nilsson:

”När jag hade som mest smink dolde jag mig själv”

Många känner till henne som Kissie, men nu har hon visat en ny sida av sig själv med stor självdistans. Alexandra Nilsson är less på att bli avfärdad för sitt gamla bloggalias. Det har gått över tio år sedan hon startade bloggen som blev Sveriges största och skapade rubriker i kvällstidningarna.

 

Jag har hört att du inte längre kallar dig Kissie, kan du berätta mer om det?

– Bilden av Kissie har blivit fel. Jag har aldrig haft Kissie som ett alterego, så jag ville inte riktigt släppa det först. Jag ville få folk att förstå att Kissie inte är någon ond person utan att det bara har blivit fel. Jag försökte gång på gång att försöka visa vem jag verkligen är, men det fungerade inte med mitt alias. Därför var jag tvungen att kalla mig för Alexandra, så att folk skulle börja lyssna på mig på riktigt, innan de dömer mig för hårt. Jag tas mer seriöst, så det var nog största anledningen. I dag är jag mer Alexandra än Kissie. Jag har tagit tillbaka min identitet.

 

Hur har din stil förändrats över åren?

– Jag tror först och främst att jag har växt upp, för man har ju sällan samma stil som man har när man är 16 år. Thank god for that! Jag hade så knäppa outfits. Men även i dag tycker jag själv inte att jag är så jättebra på att styla mig själv. Jag tar mycket inspiration från andra bloggare och tittar exempelvis hur någon annan har matchat sin skinnkjol, ”jaha, en vit blus”, och tar inspiration från det. Jag tror också att jag vågar köpa rätt grejer i dag. Jag lägger mer tid på vad jag köper hem och försöker styla mig så att jag representerar mig själv på ett mer värdigt sätt.

 

Tar du någon gång hjälp av en stylist?

– Jag har faktiskt aldrig gjort det! Även om mina bloggläsare ibland har påpekat att jag borde göra det, haha. Men nej, jag har inte gjort det. Andra bloggare fungerar lite som stylister för mig, de är så fina.

 

Alla är inte lika öppna med var de hittar sin inspiration som du är.

– Jag tror inte att någon vågar säga det. Men jag tycker att det är jättebra! Vi kollar ju på bloggare och deras snygga bilder, det är klart att vi vill ha något liknande. Mina bästa outfits blir när jag har tagit inspiration från andra och sen, såklart, gör min egen grej utav det. Lägger till någon färg som jag gillar, eller vad det kan vara.

”Skönhet betyder självsäkerhet för mig”

 

Månadens box heter ”Hey Beautiful” och står för all sorts skönhet. Vad betyder skönhet för dig?

– Skönhet betyder självsäkerhet för mig. Det blir mer sant ju äldre jag blir. Jag inser nu att när jag hade som mest smink och mest extrema kläder och mest löshår – då dolde jag mig själv! Även om jag kan tycka att det är snyggt med mycket smink i dag, så gör jag det inte för att dölja mig själv utan för att visa upp mig själv med självsäkerhet.

 

Hur viktigt är det att känna sig självsäker?

– Det är superviktigt. Det gör all skillnad i världen att kunna visa självsäkerhet. När jag stöter på sexistiska reportrar som försöker sätta mig på plats vågar jag säga ifrån. Jag vågar uttrycka mig mer och ta plats på ett sätt som är rättvist för mig själv. Jag har vågat gå ifrån en relation som inte var bra för mig och fått en ny fantastisk pojkvän. Jag har vågat söka jobb som jag aldrig har vågat söka förut.

 

Hur ser din dagliga rutin ut?

– Jag går upp, sätter mig vid datorn, dricker kaffe och bloggar. Sen går jag och tränar, duschar och lägger mitt smink. Hur mycket beror lite på vad jag ska göra, om jag ska spela in en video blir det lätt ett ton smink, haha. Om jag ska gå ut för att ha möte eller på stan, vill jag gärna vara mer nedtonad. Då kör jag hellre en naturlig vardagslook och lägger på lite extra smink om jag ska ut på kvällen. Lite extra rouge.

 

Finns det något du alltid har i handväskan?

– Ja, jag har alltid med mig ett puder, för jag blir så fruktansvärt flottig. Jag brukar pudra mig då och då, för att hålla det blanka borta.

 

Hur startade ditt skönhetsintresse?

– Det startade väldigt tidigt, jag läste min mammas skönhetstidningar som liten och ringade in allt jag gillade. Jag tog det inte alls på så stort allvar, mer lek och skoj. Det gör jag i och för sig inte i dag heller. Jag tror att jag lägger mer tid och omsorg på det än vad jag gjorde förr. Hittar jag en grön ögonskugga – kanske i en Glossybox – så googlar jag ”green make up tutorials” och så blir det rätt snyggt. Det är klart att man kan använda mer knasiga färger och få det snyggt ändå.

 

Hur vill du se ut i vår?

– Jag gillar färg, men jag tror ändå basen kommer att bli neutral med mycket rosa, beige och nudefärgade nyanser. Sen adderar jag gärna något som sticker ut, som ett par röda örhängen eller armband i olika färger.


Vad är det bästa med Glossybox?

– Jag älskar Glossybox! Jag tycker att Glossybox är barnsligt kul! Man får hem en rosa låda – eller en specialdesignad box – och blir fjantigt överlycklig över lite läppglans och ögonbrynsgel. Att en sån enkel och smart idé kan få en så glad. Glossybox förgyller verkligen vardagen! Man ska ha mer sånt i livet. Det är inte många tillfällen då vi längre får överraskningar på det sättet. Just att man unnar sig själv en present som man inte valt ut riktigt själv, det är verkligen unikt. ◆

Klicka här för att beställa boxen!

Text Stina Nilsson fotograf Pernilla Sjöholm makeup Tove DalsrydOlivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert