Tips & Tricks

Vårens hudvårdstrend: multi-masking!

Välmående vår-hy!

En strålande ren och välmående hy kan, inte minst i rådande skiftande klimat, mest framstå som en ouppnåelig skönhetsdröm. Perfektion är visserligen inte något vi på Glossybox strävar efter – men visst kan man hjälpa huden på traven genom att ge den en ordentligt boost!

Just nu är vi sålda på multi-masking: en metod där olika ansiktsmasker appliceras efter behov på ansiktets olika zoner. Kanske är kinderna torra och känsliga, medan T-zonen (pannan, näsan, hakan) drar åt det oljiga hållet?

I månadens box får några av er prova på Origins Mask Pods, perfekta för just detta ändamål!

 

HOW TO?

Original Skin Mask (rosa) verkar djuprengörande och är skonsamt exfolierande. Masken består bland annat av rosa lera och rallarros, och tillför lyster. Applicera på områden som behöver piggas upp, för ett härligt glowigt resultat!

Out Of Trouble Mask (vit) appliceras med fördel på områden särskilt benägna för akne och porer. Innehållet av mineralen zinkoxid absorberar överskottsolja, medan svavel bidrar till att lugna, lindra och ge en ren och klar hud.

Drink Up Intensive Mask (grön) motverkar de ålderstecken som uppstår när huden är uttorkad. Applicera på torra områden och njut av formulan bestående av bland annat japansk tång som reparerar hudens barriär, medan avokadoolja och aprikoskärnolja återfuktar på djupet.

Clear Improvement Mask (svart) är en renande mask med aktivt kol, särskilt bra för oljiga och aknebenägna områden. Innehållet av vit kinesisk lera bidrar till att absorbera miljögifter medan lecitin löser upp orenheter.

 Olivia Sandström

Olivia Sandström

Skribent och expert