Intervju

The Pink Power Box featuring Marie Serneholt

The Pink Power Box är en box inspirerad av er glossies styrka och positiva röst, vilket den mäktiga elefanten i designen representerar. Marie Serneholt frontar boxen för att sprida den positivitet och vardagslyx som Glossybox associeras med.

Marie Serneholt

Ålder: 34

Bor: Stockholm

Gör: Programledare och artist

Blogg: marie.elle.se

Aktuell: Glossybox ansikte utåt för The Pink Power Box

Det är två år sedan Marie Serneholt frontade en Glossybox för första gången. Då vår Positivity Box, en av de mest omtyckta boxarna genom tiderna. Nu är hon tillbaka som frontperson för The Pink Power Box, för att sprida den positivitet och vardagslyx som Glossybox associeras med.

Marie, du har som första person frontat Glossybox två gånger…

– Jag vet!

Hur känns det?

– Det känns helt sjukt kul! Jag känner mig otroligt glad och stolt över det. Decemberboxen är den box som man ser fram emot allra mest under året och därför känns det extra kul att få fronta just den. Jag är glad över att jag fått förtroendet – två gånger!

Varför ville du vara med igen?

– Det är en stor ära! Det var en stor ära att få fronta boxen för två år sedan och att få göra det en gång till, det trodde jag faktiskt aldrig skulle hända. Glossybox gör otroligt härliga och inspirerande boxar och att få vara en del av det är bara så roligt.

Vad tycker du om boxen?

– Den är så vacker! Dels för att elefanten med guldprintet är så snygg och stark, och dels för att ni också har involverat era prenumeranter. Den är så lyxig. Det känns som en stark box, den står för styrka för mig.

Kul att du säger just styrka, vi kallar just boxen för “The Pink Power Box”.

– Ja, men den känns stark! Man känner verkligen kraften. Elefanten är ett av de mäktigaste djuren vi har, en av “the big five”, så jag är väldigt glad att få vara en del av just den här boxen.

Elefanten på boxen är en symbol för vår community bestående av över 50 000 glossies. Vad har du själv för associationer till elefanter?

– Jag har många elefanter hemma. När jag flyttade in i min lägenhet så sa min mamma “man ska alltid ha en liten elefant hemma, det betyder tur”. Den ska även bära lycka och stå för styrka, att man går sin egen väg och är kärleksfull. Elefanten står för väldigt många positiva saker.

Vi vill genom boxen förmedla den positiva röst som vår community har. Vi ser dig som en positiv person, hur ser du själv på det?

– Tack! Jag har alltid sett mig själv som en glad och positiv person. Jag har alltid varit så och försöker tackla olika saker på ett så positivt sätt som jag kan. Självklart har jag också dagar då jag inte är så jäkla positiv. Men i grund och botten har det alltid varit en stor del av min personlighet och mitt sätt att jobba. Det gör allting mycket enklare och mycket roligare. Det är en inställningsfråga, hur man väljer att vara. Man kan välja att vara positiv eller negativ. Det är både härligare för en själv och för alla andra att vara positiv.

Om jag säger Glossybox, vad är det första som du kommer att tänka på?

– Först skulle jag säga vardagslyx. Det känns kanske som ett klyschigt ord, men det är verkligen vad Glossybox är, sen skulle jag säga spännande och inspirerande. Och glädje, man blir ju så glad när boxen kommer.

Vad innebär vardagslycka för dig?

– Det är något som man ska bära med sig varje dag. Det är små saker som gör varje dag till det lilla extra. Uppskatta de små sakerna och försöka göra något mysigt med små medel. Även om jag bara har lagat middag till mig själv, så försöker jag att lägga upp maten fint, tända levande ljus och göra det där lilla extra.

Hur startade ditt skönhetsintresse?

– För mig går utseende hand i hand med mitt jobb. Det är lika lyxigt att bli fixad som att få gå runt hemma och bara vara mig själv, det är viktigt för mig att få både och. Intresset har växt eftersom det blivit en stor del av det jag gör.

Brukar du sminka dig till vardags?

– Det beror lite på vad jag ska göra. Jag försöker också att vila ansiktet från smink så mycket jag kan. Det är också viktigt, att låta ansiktet och håret vila lite eftersom jag utsätter dem för så mycket makeup och styling. Om jag sminkar mig till vardags kanske jag främst fokuserar på bryn och fransar, och kanske lite bronzing.

Hur ser din rutin ut på vintern?

– Jag blir väldigt torr, som de flesta andra. Jag växlar upp ytterligare med att smörja in kroppen och har en lite fetare kräm på kvällen när jag går och lägger mig.

Finns det någon produkt som du inte skulle klara dig utan? 

– Får jag bara välja en enda produkt…

Nej men, säg tre produkter då!

– En ögonbrynspenna, om jag hade varit helt osminkad i övrigt hade jag ändå velat satsa på att brynen ser snygga ut. Jag tycker att det ramar in ansiktet. En bra hårborste. Hade jag ingen hårborste skulle jag se ut som hej-kom-och-hjälp-mig! Och en concealer. Om man bara har något i ansiktet, ta bort lite rodnader och sånt.

Finns det någon produkt som du alltid har med dig i handväskan?

– Jag har alltid med mig ett läppsyl och en handkräm.

Vad är ditt bästa skönhetsknep?

– Det kommer att bli klyschiga svar nu. Sömn är otroligt grundläggande för ens utseende och ens välmående. Är man utsövd har man energi och utstrålar det också och låter kroppen återhämta sig. Sen är såklart det man tankar kroppen med viktigt, det kommer ju inifrån. Lycka gör också under för utseendet!

Hur ser en perfekt vinterdag ut för dig?

– Då är det perfekt väder. Snö och sol, så väldigt krispigt väder. Inleda dagen med en frukost i sängen och sen klä på mig ordentligt så jag inte fryser och ta en promenad runt Djurgården i Stockholm. Äta lunch någonstans ute, köttbullar och potatismos. Det ska bara handla om mys! Handla hem god mat och laga hemma, tända ljus, skön musik, kolla på alldeles för många avsnitt av någon bra serie… Det skulle jag göra!

Hur ser dina planer ut för jul och nyår?

– Julen är superviktig för mig och jag älskar att fira med min familj och de traditionerna som vi har. Jag börjar smyglyssna på jullåtar redan i oktober… Jag börjar med ett julbord den första december och julmyser sen hela månaden. Pyntar hela lägenheten hemma och maxnjuter verkligen av hela december!
Nyår? Får jag drömma så står jag på en strand och firar in det nya året.



Julia Hjelte

Julia Hjelte

Skribent och expert